Af Ritzau - 20/10-16 03:59; Opdateret: 20/10-16 04:24

Norske kirker ringer søndag for ofrene i Irak og SyrienNorske kirker ringer søndag for ofrene i Irak og Syrien

Den norske kirkes opfordring til at ringe med klokkerne er inspireret af initiativet #BellsForAleppo.

storybild

Der er omkring 1500 kirker i Norge. De er alle blevet bedt om at ringe med klokkerne på søndag. (Billede: Scanpix/Thomas Winje Oeijord)

Alle kirker i Norge bedes søndag klokken 13.00 ringe med klokken i solidaritet med Syriens og Iraks lidende folk.

Den opfordring har Bispemøtet og Kirkerådet under den norske folkekirke onsdag sendt til alle landets kirker.

- Som en del af den verdensvide kirke opfordrer vi til forbøn og klokkeringning i solidaritet med Syriens og Iraks lidende folk, siger Helga Haugland Byfuglien, lederen af Bispemødet, den norske folkekirkes centralorgan.

Opfordringen er inspireret af tiltaget #BellsForAleppo, hvor kirker verden over søndag ringer i solidaritet med ofrene for kamphandlingerne i Aleppo.

Ifølge hjemmesiden bellsforaleppo.org deltager også kirker i blandt andet Sverige, Tyskland og Holland i klokkeringningen søndag. Ingen danske kirker er endnu at finde på listen.

Det hele begyndte i sidste uge i en kirke i Finland. Nu har over 450 kirker i hele verden deltaget ifølge Kirkernes Verdensråd.

Søndag er der ligeledes en indsamling på tv-kanalen NRK, hvor der samles penge ind til Røde Kors' arbejde for nødlidende i Syrien.

- Ringningen med alle landets kirkeklokker vil også være med til at understrege betydningen af tv-indsamlingen og det engagement, den skaber, siger direktør i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen.

Det sker ifølge nyhedsbureauet NTB sjældent, at norske kirker ringer med klokkerne, når det ikke sker i forbindelse med en gudstjeneste eller andre almindelige kirkehandlinger.

Bispemøtet og Kirkerådet kan dog i specielle tilfælde anmode om dette.

Der er omkring 1500 kirker i Norge.

/ritzau/NTB

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx