Af - 09/06-16 12:46; Opdateret: 09/06-16 13:34

Rose stoppede med at barbere sig - og så fik hun fuldskægRose stoppede med at barbere sig - og så fik hun fuldskæg

I 20 år havde Rose Geil barberet sit ansigt hver dag. Men så sagde hun stop. Nu har hun fuldskæg. Det fortryder hun ikke.

storybild

(Billede: Barcroft Media)

Den amerikanske kvinde Rose er i dag 39 år. Da hun var blot 13 år, begyndte hun at få skæg. Det fik hende til at barbere sig, plukke og fjerne den kraftige og uønskede hårvækst med laser. Medicinsk behandling har hun også været gennem.

Ønsket om et helt normalt feminint udseende fyldte til sidst hendes tanker så meget, at hun til sidst måtte gøre noget drastisk. I en alder af 39 år har hun nu valgt at lade skæg være skæg, og det har faktisk hjulpet hende til at føle sig mere feminin end nogensinde. Det skriver Reveal.

- Jeg har aldrig følt mig mere feminin og sexet. Jeg føler mig smuk med mit skæg, og det har jeg aldrig gjort før. At lade det vokse har gjort mig mere selvsikker.

Rose har aldrig fået nogen officel diagnose, og hun mener, at den kraftige hårvækst er genetisk bestemt.

24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget
24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget

I hendes teenageår og tyvere gik hun altid i rullekravesweatre, så ingen kunne se, at hun havde kraftig hårvækst på arme og ben.

- Jeg skammede mig, og jeg ville ikke forlade huset uden at barbere mig. Jeg ville gøre alt for at se så normal ud som muligt. Jeg var meget alene, fordi jeg ikke deltog i sportsaktiviteter, shoppede med veninderne eller tog på strandture. Jeg var bange for, at de skulle finde ud af det.

Alligevel havde Rose nok selvtillid til at nærme sig det modsatte køn, selv om det var svært.

- Jeg kan huske, at min kæreste og jeg var til skolebal. Han rørte hele tiden ved mit ansigt. Jeg var så angst for, at han skulle opdage min hemmelighed, at jeg slog op med ham.

Da hun var i start-tyverne blev Rose gift med en mand, der var meget forstående over for hendes hårvækst, men efter de blev skilt i 2002, har hun levet som single.

Kan du se hvorfor han er utilfreds med sit pas?
Kan du se hvorfor han er utilfreds med sit pas?

I 2015 tog Roses liv en uventet drejning. Hun opdagede “beardo”-fænomenet på Instagram. En beardo er en mand, der føler sig tiltrukket af kvinder med skægvækst.
Det gav hende lyst til at prøve at lade skægget gro. Så i september 2015 holdt hun op med det daglige barberingsritual. Få dage efter gik det op for hende, at det var den helt rigtige beslutning.

1-årig dreng går i pubertet: Har skæg og sexlyst
1-årig dreng går i pubertet: Har skæg og sexlyst

- Efter en måneds tid kunne jeg godt lide mit udseende. Jeg elskede hvert et hår. Det er sjovt. Jo længere mit skæg er, desto mere feminin føler jeg mig. Jeg er mig og prøver ikke at skjule mig selv.

Nu går hun i kvindetøj og er begyndt at eksperimentere med make-up.

- Jeg har lært, at det er okay at gøre det som gør dig glad - også selv om folk ikke forstår det med det samme. Men når du først har accepteret dig selv, så vil andre også gøre det, siger hun til Reveal.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx