Af - 03/12-15 18:20; Opdateret: 03/12-15 18:35

Pædagogs rørende blogindlæg går viralt: 'Alle har da 50 kroner'Pædagogs rørende blogindlæg går viralt: 'Alle har da 50 kroner'

En norsk børnehavepædagog har skrevet et blogindlæg, der har rørt hendes landsmænd. Er du enig med hende?

storybild

Mette Leith vil have norske forældre til at tænke mere over, at ikke alle er lige meget ved muffen som andre. (Billede: Facebook)

- Nogle gange kan 50 kroner betyde alt. Der er helt tomt, flaskerne er pantet og der er tomt i alle sprækker mellem sofapuderne. Og fem dage til der kommer penge ind på kontoen igen.

Ulykkelig 8-årig: Malte må ikke spille i den lokale fodboldklub
Ulykkelig 8-årig: Malte må ikke spille i den lokale fodboldklub

Sådan husker 49-årige norske Mette Leithe tilbage på tiden som studerende og enlig mor til to.

I dag er nordmanden uddannet børnehavepædagog, og jobbet har fået hende til at tænke tilbage på en tid, hvor økonomien var stram. Derfor skrev hun tirsdag et blogindlæg, der har rørt nordmændene,

Mette Leithe maler scenariet fra et forældremøde, hvor en FN-indsamling skulle arrangeres. En forælder foreslår at børnene laver to tegninger hver, som forældrene skal købe til 50 kroner. Stykket.

- Du prøver at foreslå et lodsalg i stedet. 'Det kan jo blive lidt dyrt for nogle', prøver du at sige, mens du mærker, at det stikker inden i. 'Ærligt talt. Alle har da 50 kroner'. Der smiles og nikkes rundt om bordet. Flot, så er vi enige, skriver hun i indlægget.

Navne-boom: Forældre opkalder deres børn efter Instagram-filtre
Navne-boom: Forældre opkalder deres børn efter Instagram-filtre

De mange arrangementer med ekstrabetaling fik den norske småbørnsmor til at melde fra og undskylde sig med arbejde, når pengepungen var tom.

- Jeg kan desværre ikke komme til udstillingen, sagde jeg lidt lavt. Jeg mærkede klumpen i halsen, og det føltes som om, den var ved at kvæle mig, da jeg gik ud ad døren.

TV: Bedstefar holder jul alene: Kan du holde tårerne tilbage?
TV: Bedstefar holder jul alene: Kan du holde tårerne tilbage?

Nordmandens motiv med indlægget er at få børneforældre til at tænke over, at ikke alle har samme midler.

- Hvornår skal vi stoppe med at tænke, at vores egen virkelighed er lig andres? Lad alle forældre komme i børnehaven med et løftet pande, og glæde sig over at få lov at bruge hyggelig tid sammen med deres børn. Det har nemlig intet med penge at gøre, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx