Af - 24/09-14 10:12

Muslimer tager afstand til Islamisk Stat: - I er ikke en del af osMuslimer tager afstand til Islamisk Stat: - I er ikke en del af os

I en viral kampagne tager alverdens muslimer afstand til Islamisk Stat.

Muslimer over hele verden tager lige nu afstand fra terrorbevægelsen Islamisk Stat, som med en voldsom brutalitet har slået tusindvis af uskyldige ihjel, halshugget journalister og erobret store landområder i Syrien og Irak.

I en viral kampagne under hashtagget #notinmyname forklarer muslimer, at Islamisk Stat ikke repræsenterer islam-religionen, og at de på ingen måde støtter den fundamentalistiske gruppe.

- Disse terrorister er ikke muslimer. De praktiserer ikke islams værdier om fred, barmhjertighed og medfølelse på den rette måde, og de er menneskehedens fjender, siger Hanif Qadir fra organisationen Active Change Foundation, som lancerede kampagnen tidligere på måneden med videoen, der ses øverst i artiklen.

- Halshugningen af en uskyldig mand kan aldrig retfærdiggøres, tilføjer Hanif Qadir med henvisning til den britiske nødjhælpsarbejder David Haines, som blev henrettet foran kamera af Islamisk Stat d. 13. september.

LÆS OGSÅ: Khader: Trods frygten og deltag i demo mod IS

LÆS OGSÅ: Arrangør af demo mod IS: Flere er bange for at dukke op

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx