Af - 03/07-16 08:03; Opdateret: 03/07-16 16:22

VIDEO: Barn klædt ud som rig og fattig: Se hvor forskelligt folk reagererVIDEO: Barn klædt ud som rig og fattig: Se hvor forskelligt folk reagerer

Hvordan ville du reagere, hvis du så en seks-årig pige gå alene på gaden?

Børneorganisationen Unicef har i forbindelse med sin seneste kampagne for børns vilkår og rettigheder i Georgien lavet en video med et socialt eksperiment.

I videoen ser man den seks-årige pige Anano gå alene rundt på en åben gade og i en restaurant iført beskidt og snavset tøj. Under hendes beskidte røde hue, stikker det uglede sorte hår ud, og hendes ansigt er malet sort, så det ligner snavs.

De forbigående på gaden ænser hende ikke, men går bare forbi. Og på restauranten hiver folk febrilsk deres tasker til sig, når hun nærmer sig.

Unicef advarer om misbrug af uledsagede flygtningebørn
Unicef advarer om misbrug af uledsagede flygtningebørn

Kort tid inden gik Anano forbi den samme restaurant iklædt pænt tøj og med opsat hår - og her sagde gæsterne søde ting og nussede hende på kinden.

Se videoen i videoafspilleren øverst i artiklen.

Eksperimentet skal forsøge at vise, hvor forskelligt vi behandler mennesker, alt efter hvordan de ser ud. Videoen er med til at sætte fokus på, at fattige børn har dobbelt så stor risiko for at dø, inden de bliver fem år, end velhavende børn, som det lyder i Unicefs nye rapport.

37 millioner børn kan ikke gå i skole på grund af angreb
37 millioner børn kan ikke gå i skole på grund af angreb

Efter at være blevet afvist af flere mennesker i restauranten kunne seks-årige Anano, der er en barneskuespiller, ikke holde facaden længere og må løbe grædende væk.

- De fortalte mig alle sammen, at jeg skulle gå min vej, fortæller hun til sidst i videoen.

Situationen er desværre en realitet for millioner af børn, der hver dag lever i fattigdom og oplever at blive ignoreret og skubbet til side.

LÆS OGSÅ: Et år efter jordskælv: Nepal venter stadig på genopbygning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx