24/05-14 10:33

15 dræbt ved formodet al-Qaeda-angreb i Yemen15 dræbt ved formodet al-Qaeda-angreb i Yemen

Militante al-Qaeda-medlemmer er gået til modangreb på militæret, der er i offensiv mod terrornetværket.

Snesevis af formodede militante al-Qaeda-medlemmer har gennemført et natligt angreb på en af Yemens vigtigste byer i den sydvestlige del af landet.

Det udløste voldsomme kampe, og mindst 15 mennesker meldes dræbt, oplyser sikkerhedskilder lørdag.

De militante angreb militærbaser og offentlige bygninger i Seiyun, den næststørste by i Hadramawt-provinsen, med bilbomber, raketstyr og maskingeværer, oplyser kilden.

Det regionale militærhovedkvarter, specialstyrkernes base og hovedpolitistationen var alle mål for angrebene, der også blev rettet mod lokale regeringsbygninger og banker.

Hadramawt, der blev udsat for angrebet, er en højborg for islamistiske hellige krigere. De har i den seneste tid rettet storstilede angreb på hæren.

Angrebet på militærinstallationerne i byen finder sted, efter at hæren har gennemført en månedlang offensiv på landjorden mod al-Qaeda i Abyan- og Shabwa-provinserne i den vestlige del af Yemen.

Sikkerhedsstyrker har som følge af offensiven været i højeste alarmberedskab af frygt for gengældelsesangreb fra al-Qaeda. Særligt i hovedstaden Sanaa er styrkerne på vagt for angreb.

/ritzau/AFP


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx