03/12-17 09:19

Stemmekaos får udfordrer til at kræve omvalg i HondurasStemmekaos får udfordrer til at kræve omvalg i Honduras

Oppositionen beskylder regeringen i Honduras for svindel og kræver omvalg efter forsinket stemmeoptælling.

storybild

Sammenstød mellem demonstranter og politi har ifølge nyhedsbureauet AP efterladt mindst én person - og muligvis så mange som 12 - død. Scanpix/Jordan Perdomo

Tegucigalpa. Den venstreorienterede udfordrer ved sidste weekends præsidentvalg i Honduras, Salvador Nasralla, opfordrer til, at det omstridte valg afholdes igen.

Det sker, efter at der er udbrudt protester i landet som følge af en voldsomt forsinket stemmeoptælling.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Både Honduras' præsident, den konservative Juan Orlando Hernandez, og hans rival, den populære tv-vært Salvador Nasralla, har erklæret sig som sejrherre efter valget søndag 26. november.

Optællingen af stemmer er dog blevet voldsomt forsinket angiveligt grundet tekniske problemer, og det har fået oppositionen til at beskylde regeringen for valgsvindel.

Sammenstød mellem demonstranter og politi har efterladt mindst én person - og muligvis så mange som 12 - død, skriver AP.

- Jeg har bedt om, at præsidentvalget går om. Det er med det formål at løse den krise, som Honduras er i, siger Salvador Nasralla lørdag.

Nasralla, der i 2012 stiftede antikorruptionspartiet Partido Anticorrupción, ønsker, at en international valgdomstol skal føre tilsyn med et eventuelt omvalg.

- Ellers vil Hernandez stjæle sejren, og det vil jeg ikke tolerere, har han tidligere udtalt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Adspurgt, om hvordan regeringen har reageret på anmodningen om et omvalg, svarer Nasralla:

- De har ikke svaret endnu, og det tror jeg heller ikke, de kommer til.

Ifølge Honduras' nationale politistyrke blev en 19-årig kvinde natten til lørdag skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd under en demonstration blandt tilhængere af Nasralla.

Vidner fortæller ifølge AP, at det var politibetjente, der dræbte kvinden.

Fredag erklærede myndighederne i Honduras undtagelsestilstand som følge af de voldelige uroligheder. Det betyder blandt andet, at det er forbudt at opholde sig udenfor, når det er mørkt.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx