Af - 30/05-16 14:30

Doktor Heimlich redder kvinde på plejehjemmet  med sin egen manøvreDoktor Heimlich redder kvinde på plejehjemmet med sin egen manøvre

96-årige Doktor Henry Heimlich havde aldrig brugt den manøvre, han selv havde opfundet - indtil aftensmaden på plejehjemmet for nyligt.

storybild

Doktor Heimlich (tv) og Patty Ris, som han reddede med sin egen manøvre... (Billede: Scanpix)

Siden Doktor Henry Heinrich opfandt 'Heimlich-manøvren' i 1970'erne, har han demonstreret metoden, der bruges til at forhindre folk i at blive kvalt, når de får maden i den gale hals, utallige gange.

Men indtil for ganske nyligt, havde han aldrig nogensinde haft brug for at kunne sin egen Heimlich-manøvre, for alvor.

Men det ændrede sig i sidste uge, hvor den nu 96-årige pensionist satte sig til bords ved fællesspisningen på et alderdomshjem i Cincinatti.

Ved hans side sad 87-årige Patty Ris, som pludselig fik et stykke kød galt i halsen.

- Jeg havde bestilt en hamburger, og det næste jeg kan huske er, at jeg ikke kan få luft, fortæller hun til New York Times.

Petty Ris fik en noget anstrengt farve i ansigtet, og da den aldrende doktor blev opmærksom på det, så sad den rette reaktion på rygraden:

Han tog fat rundt om maven på Patty Ris og foretog sin første rigtige Heimlich-manøvre i sit 96-årige lange liv.

- Hun sad i stolen, og jeg vendte hende rundt, så hendes ryg vendte mod mig, puttede mine arme omkring hende.. og pressede.. og så kom der et stykke kød ud, og hun begyndte at trække vejret igen, fortæller doktoren, der udover at have reddet livet på sin sidekammerat tilsyneladende også gav sig selv en stor gave.

Han ser i hvert fald vældigt rørt ud, da han bliver bedt om at fortælle, hvad det betyder for ham, at han endeligt har fået brugt Heimlich-manøvren.

- Det er vidunderligt... at have reddet... den pige, svarer han til New York Times.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
DR-tillidsmand om massive...
bt.dk
Kommentator om S-formandens...
bt.dk
X Factor-deltager i store problemer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx