Af Ritzau - 12/12-16 12:27

Turister elsker denne restaurant i Malmø - kan du se hvorfor?Turister elsker denne restaurant i Malmø - kan du se hvorfor?

Restaurant i Bergsgatan i Malmø er blevet lidt af en turistattraktion. Søndag var den kortvarigt lukket.

storybild

Siden minirestauranten blev opstillet i sidste uge, er den blevet omtalt af blandt andet BBC og Huffington Post. (Billede: Scanpix/Bjorn Lindgren)

I Malmø har et lille populært miniature-gadekunstværk, der ligner en restaurant for mus, vakt stor opsigt og har endda fået omtale i internationale medier.

Det overraskede derfor mange, at det søndag kortvarigt blev fjernet.

Ifølge ejerne trængte "restauranten" i miniformat dog blot til renovering, og mandag morgen var den tilbage på den plads, som nu er blevet lidt af en turistattraktion.

Siden minirestauranten blev opstillet i sidste uge, er den blevet omtalt af blandt andet BBC og Huffington Post.

Der er tale om en lille hyggelige italiensk restaurant og fransk nøddebutik i musestørrelse, som er bygget ind i muren helt nede ved jorden i Bergsgatan.

Der er nøddekurve i vinduet og facaden er dækket af menukort og flere plakater, en blomsterkasse og en cykel - alt sammen i ministørrelse.

Den franske butik Noix de Vie med forskellige nødder for mus ligger side om side med den italienske restaurant Il Topolino, som serverer ost og kiks.

Avisen Kvällsposten har været i kontakt med de anonyme skabere af værket, som ønsker at være "tophemmelige".

- Vi gør det, fordi det er skægt. Der er ingen kommercielle interesser og ingen dybere filosofisk forklaring. Vi vil blot sprede lidt glæde, og det er ikke så vigtigt, hvem vi er, siger de.

I weekenden mødte mange op for at se og fotografere restauranten, og deres skuffelse var stor, da attraktionen pludselig var forsvundet søndag aften. Men mandag morgen var stedet tilbage med tændt lampe.

/ritzau/TT

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx