Af - 04/01-15 11:15

Raser over toppolitiker: Søn træder på familiens hundRaser over toppolitiker: Søn træder på familiens hund

En række billeder af Sarah Palins søn stående på familiens hund har fået dyrevenner op i det røde felt. Men nu svarer amerikaneren igen.

storybild

Billedet af seksårige Trig på familien Palins hund har skabt stor debat om dyrevelfærd. (Billede: Facebook: Sarah Palin)

Den amerikanske politiker Sarah Palin har fået dyreelskeres vrede at føle, efter hun nytårsdag lagde en række billeder på Facebook, som viser sønnen Trig på seks år, der står oven på familiens hund for at nå køkkenbordet.

I opslaget fra den tidligere republikanske vicepræsidentkandidat skriver hun følgende om sønnen, der har Downs syndrom:

- Godt nyår! Lad stenene, der ligger i vejen, blive til et springbræt fremad i 2015. Trig mindede mig lige om det. Han ville hjælpe med at vaske op, og jeg forstod ikke, hvad han mente. En doven hund blokerede også hans vej – og den blev så hans springbræt.


Beskeden fra Sarah Palin, der i dag ernærer sig som politisk kommentator, indeholder tre fotografier af sønnen og et enkelt billede af et citat. På nuværende tidspunkt har 11.500 personer delt opslaget og mere end 23.000 har deltaget i diskussionen under billedet.

Pas på, hvor du lufter hund: Gift dræber flere hunde årligt
Pas på, hvor du lufter hund: Gift dræber flere hunde årligt

En lang række kommentarer er vrede og skuffede over, at politikeren lader sønnen stå på hunden:

- Jeg kan godt lide S.P. (Sarah Palin, red), men at tillade børn at træde på hunde er ikke sødt. Det er farligt – både for dyret og for barnet, skriver en person, mens en anden fortsætter i samme dur:

- Det her fortsætter bare med at vise, at Palin mangler sund fornuft … Du lader altså ikke din søn stå på en hund, folkens.

Andre mener dog ikke, at hunden lider overlast

- Helt ærligt, så ville hunden nok havde flyttet sig. Men den blev. Så det gjorde ikke ondt på den. Men jeg mener dog, at hun (Sarah Palin, red.) burde have lært sin søn ikke at træde på dyret …

TV: Firbenet julehader sætter sin ejer på plads
TV: Firbenet julehader sætter sin ejer på plads

I et nyt opslag, som blev lagt på Facebook af Sarah Palin sent i aftes dansk tid, går politikeren i rette med kritikken.

Her henviser hun til et opslag fra tv-værten Ellen DeGeneres, der viser et tilsvarende billede, hvor en ung pige står på en hund. Netop Ellen DeGeneres er tidligere blevet kåret som årets person af dyreværnsorganisationen PETA. Det kendetegner kritikernes dobbeltmoral, at de kun langer ud efter familien Palin, mener politikeren.

Samtidig skriver Sarah Palin:

- Vores kæledyr – også Trigs bedste ven Jill Hadassah (hunden på billedet, red.) er elskede og forkælede, og vi tager os mere af dem, end andre gør af deres medmennesker …

TV: Hunden gør noget utroligt, da ejer hentes af ambulance
TV: Hunden gør noget utroligt, da ejer hentes af ambulance

Læs hele opslaget her:


Hvad synes du om Sarah Palins opslag? Har dyrevenner ret i, at det er forkert, eller er det en storm i et glas vand? Kom med din holdning i kommentarfeltet under artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx