Af Ritzau - 29/11-16 15:50; Opdateret: 29/11-16 20:29

650.000 står uden vand i Mosul efter kampe650.000 står uden vand i Mosul efter kampe

Vi står over for en humanitær katastrofe, advarer medlem af det lokale irakiske provinsråd.

storybild

Shiamuslimske kæmpere fra den paramilitære gruppe Hasehed al-Shaabi rykker frem ved landsbyen Tal Faris vest for Mosul. (Billede: Scanpix/Ahmad Al-rubaye)

Vandforsyningen til 650.000 borgere er afbrudt i den irakiske storby Mosul, efter en vandledning er ødelagt under kampe i området mellem den irakiske hær og Islamisk Stat (IS).

Det oplyser et medlem af provinsrådet i Nineveh, hvor Mosul ligger.

- Holdet, som står for vedligeholdelsen, kan ikke nå frem til rørledningen, fordi den ligger i et område, som man kæmper om, siger han

- Vi står over for en humanitær katastrofe, advarer han.

De 650.000 mennesker udgør 40 procent af Mosuls befolkning.

Der har været hårde kampe i og omkring Mosul siden sidste måned, hvor den irakiske hær og kurdiske peshmerga-styrker indledte en offensiv mod byen for at fordrive IS.

Hjælpearbejdere siger, at en fuldstændig belejring af Mosul er ved at blive etableret, og de frygter, at jo længere konflikten varer ved, jo værre bliver forholdene for civilbefolkningen.

- Vigtige informanter fortæller os, at fattige familier kæmper med at få tilstrækkeligt meget mad på spisebordet, siger FN's humanitære koordinator i Irak, Lise Grande.

Andre hamstrer og gemmer mad, fordi de frygter, at priserne vil stige yderlige.

IS erobrede i 2014 Mosul og store dele af det nordlige og vestlige Irak. Generobringen af byen ses som et afgørende skridt for at rive hele det såkaldte kalifat op, som IS har etableret i områder af Irak og Syrien.

Den irakiske hær og den kurdiske styrke har afspærret Mosul mod nord, øst og syd, mens en koalition af iransk-støttede forsøger at lukke den vestlige del.

De udgør tilsammen en angrebsstyrke på 100.000 soldater.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx