Af - 07/08-15 10:58

Udlandet raser over Politikens 'neger-barometer'Udlandet raser over Politikens 'neger-barometer'

Politiken kom for nyligt i modvind herhjemme, da de bragte et såkaldt 'kulturbarometer' - og nu er udlandet også forargede.

Bildstrecke im Grossformat »

Tirsdag offentliggjorde Politiken et barometer under navnet 'Politikens kulturbarometer over sorte ikoner: Fra den gode, tilpassede til den onde, vrede'.

Og det var ikke alle, der var lige begejstrede for dette. På Facebook tog mange danskere til tasterne og luftede deres utilfredsheds:

Og nu har udlandet også bemærket det lidt... specielle... kulturbarometer, hvor store medier som Metro og Vice skriver om det. På engelske Metro skriver de for eksempel:

'This Danish newspaper thought it would be a good idea to rate famous black people on a scale of evil. Unsurprisingly – the whole thing has caused a bit of a sh*t storm'

Og på netmediets Facebookside reagerer flere i forbløffelse og i forargelse... 'De burde holde sig til bacon...'.

Politiken selv skriver i en kommentar, at barometeret er 'tænkt som en ironisk tilføjelse' til deres mere seriøse journalistik om samme emner - såsom racismen i USA.

Øverst i artiklen har vi samlet flere kommentarer - både fra ind- og udland - på Politikens omdiskuterede 'kulturbarometer'. Og du kan se det omstridte billede HER.

LÆS OGSÅ: TV: Amerikanere raser over pædofili-jokes

LÆS OGSÅ: Tusindvis af kvinder i bikiniprotest: Vi gør som det passer os

LÆS OGSÅ: Debattør: Indvandrere ødelægger Nordsjælland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx