Af Amalie Abildgaard - 05/09-17 22:50

Mystisk brev fra Obama til Trump har været hemmeligt - indtil nuMystisk brev fra Obama til Trump har været hemmeligt - indtil nu

Da Donald Trump overtog præsidentembedet i USA, fik han overrakt et personligt brev fra den tidligere præsident, Barack Obama. Det blev er nu blevet offentliggjort.

storybild

FILE PHOTO - U.S. President Barack Obama meets with President-elect Donald Trump in the Oval Office of the White House in Washington November 10, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY (Billede: KEVIN LAMARQUE)

Under Barack Obamas sidste tid på det ovale kontor i Det Hvide Hus overrakte han en konvolut med ordene 'Mr. President' til Donald Trump.

Men hvad der stod i brevet har været hemmeligt - indtil nu. Det skriver CNN, der fortæller, at mediet har fået tilsendt en kopi af brevet.

Ordene i brevet afslører fire råd fra den tidligere præsident, Barack Obama, til den nuværende præsident, Donald Trump. Da Obama skrev brevet, havde ingen set det - ikke engang hans særlige rådgiver. Dermed var Trump den første til at læse Obamas ord, da han fik det overrakt.

I brevet lægger Obama blandt andet vægt på, at kontoret er unikt - også selvom man skulle være styrtende rig forretningsmand.

Obama og Trump skulle angiveligt ikke have set hinanden, siden Trump overtog posten. De to har hverken talt med hinanden eller set hinanden siden, selvom de har haft flere anledninger til det. CNN skriver, at det er 'helt usædvanligt'.

Dermed er brevet også den sidste kommunikation, de har haft med hinanden, hævder det amerikanske medie. Du kan læse det fulde brev her:

'Kære Hr. Præsident,

Tillykke med posten. Millioner har sat deres lid til dig, og vi bør alle, uanset parti, håbe på en udvidet velfærd og sikkerhed i løbet af din mandatperiode.

Det er et unikt kontor, uden en klar skabelon for succes, så jeg ved ikke, om råd fra mig vil være særlig nyttigt.

Men jeg vil alligevel gerne give dig en indsigt i mine refleksioner de seneste otte år. For det første har vi begge været velsignet på forskellige måder med stor lykke. Ikke alle er så heldige.

Det er op til os at gøre alt, hvad vi kan for at opbygge succes for ethvert barn og enhver familie, der er villige til at arbejde hårdt.

For det andet er amerikansk lederskab virkelig uundværlig i denne verden. Det er op til os at opretholde den internationale orden, der blev dannet i slutningen af den kolde krig, og som vores sikkerhed afhænger af.

For det tredje har vi kun en midlertidig adgang til kontoret. Det betyder, at vi er vogtere for demokratiske institutioner og traditioner - som retsstatsprincippet, magtdeling og borgerlige frihedsrettigheder - som vores forfædre kæmpede for.

Uanset presset fra den daglige politik er det op til os at føre disse instrumenter videre i vores demokrati.

Til sidst, husk at tage tid til venner og familie, selvom det vrimler med begivenheder og ansvar. Det er dine nærmeste, der får dig igennem dette.

Michelle og jeg ønsker dig og Melania det allerbedste, når du går ind i dette store eventyr, og vi står klar, hvis du får brug for hjælp.

Held og lykke. BO.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritisk fase i Forligsen: Flere...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx