Af Berit Hartung - 05/05-17 17:31

Sønnen mistede livet i verdens højeste vandrutsjebane: Nu får de en kæmpeerstatningSønnen mistede livet i verdens højeste vandrutsjebane: Nu får de en kæmpeerstatning

Forældrene til den dreng, der sidste sommer mistede livet i en vandrutsjebane i USA, er blevet tilkendt en gigantisk erstatning.

storybild

Den blot ti-årige Caleb Schwab blev sidste sommer dræbt i en vandrutsjebane i en forlystelsespark i Kansas, USA.

Hvor meget er dit barns liv værd?

Mon ikke de fleste forældre hurtigt kan blive enige om, at det spørgsmål ikke kan gøres op i hverken kroner, ører eller dollars.

Sådan har et ægtepar fra Kansa City i USA det uden tvivl også. Ikke desto mindre får de nu, hvad der svarer til omkring 130 millioner danske kroner i erstatning for deres søns død.

I august mistede ægteparret Schwab deres 10-årige søn Caleb Thomas Schwab, da han blev slynget ud af en vogn på vej ned ad verdens højeste vandrutsjebane i Schlitterbahn Water Park i Kansas City.

Vandrutsjebanen er 51 meter høj og dermed højere end Frihedsgudinden, men da den 10-årige dreng kørte ned ad den, svigtede selerne, og han blev slynget ud af vognen og op i banens sikkerhedsnet.Hovedattraktionen i Schlitterbahn Waterpark i Kansas City er vandrutsjebanen, som med sine 17 etager og mere end 51 meter er verdens højeste. Foto: DAVE KAUP

Kort efter tragedien kom det frem, at drengen døde af en 'halsskade', og politiet bekræftede senere, at han mistede hovedet ved ulykken.

TV: Politikers 10-årige søn død i verdens højeste vandrutsjebane
TV: Politikers 10-årige søn død i verdens højeste vandrutsjebane
Foto: SCHLITTERBAHN WATERPARKS AND RES

Som om ulykken ikke var skrækkelig nok i sig selv, stod Calebs to år ældre bror, Nathan, for foden af forlystelsen og så sin bror glide blødene og livløs ned i poolen.

Nu skriver The Kansas City Star, at forældrene har fået tilkendt en erstatning på næsten 20 millioner dollars i en aftale, der menes at være den største af sin slags.

Faderen, Scott Schwab, er lokalpolitiker i Kansas og havde taget sin familie med i parken, fordi der netop denne dag var gratis adgang for folk i offentlige embeder.Foto: mikiefarias

Familien lagde efterfølgende sag an mod forlystelsesparken for at forhindre, at andre familier skulle opleve samme tragedie, som den selv.

»Det var en ulykke, men der er nogen, der var uagtsomme, og det skal de stilles til regnskab for,« udtalte Scott Schwab i tv-programmet ’Good Morning America' for nogle måneder siden.

I en skriftlig kommentar til avisen skriver en talsmand for Schlitterbahn, at Caleb og hans familie altid vil være i de ansattes tanker. Rutsjebanen skal efter planen rives ned, så snart myndighederne giver tilladelse til det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarer USA og Kina: I ender med at...
bt.dk
17-årig kæmper for sit liv efter...
bt.dk
Burgerrestaurant får tredje sure...
bt.dk
Efter historisk skandale: Lars von...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx