Af Ritzau - 13/05-16 07:02

Apple kaster milliarder efter kinesisk Uber-rivalApple kaster milliarder efter kinesisk Uber-rival

Den amerikanske teknologigigant oplever haltende salgsvækst i Kina, hvor det nu investerer i samkørselsfirma.

storybild

Apple-topchef Tim Cook tror på, at milliardinvestering i kinesisk selskab vil give afkast over tid. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Josh Edelson)

Det enorme teknologiselskab Apple har investeret en milliard dollar - 6,5 milliarder kroner - i den kinesiske kørselstjeneste Didi Chuxing.

Milliarderne giver Apple en "betydelig" ejerandel i det kinesiske selskab, der er det i Vesten mere kendte Ubers største konkurrent.

Ifølge topchef Tim Cook vil investeringen give Apple et bedre indblik i det vigtige kinesiske marked, hvor det kniber med at holde gang i væksten i salget af telefoner og tablets, som Apple primært er kendt for.

Kina er i øjeblikket Apples næststørste marked, men de kinesiske myndigheder lukkede sidste måned teknologigigantens bog- og filmplatform. Tim Cook har annonceret, at han rejser til Kina i maj.

Apple har inden for det seneste år ansat adskillige bileksperter, og investeringen vil ifølge Cook give mulighed for samarbejde mellem Apple og Didi Chuxing fremover.

- Vi laver investeringen af et antal strategiske årsager, inklusive muligheden for at lære mere om udvalgte segmenter på det kinesiske marked. Selvfølgelig tror vi også, at det vil give et godt afkast over tid, siger Tim Cook.

Didi Chuxing er markedsførende i Kina og faciliterer ifølge selskabet selv 11 millioner køreture hver dag. Det svarer til, at firmaet har en markedsandel på 87 procent inden for private kørselstjenester.

I forvejen ejer den kinesiske internetgigant Alibaba en større bid af Didi Chuxing.

Didi Chuxing minder på nogle måder om Uber, men adskiller sig også på flere punkter. Ifølge CNN Money kan man gennem selskabet både leje busser og privatbiler, hyre taxaer, aftale samkørsel og testkøre luksuriøse biler.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx