Af Webstud/AS - 29/10-17 12:19

Obama har fået nyt 'job' - men tjener kun 100 kroner om dagenObama har fået nyt 'job' - men tjener kun 100 kroner om dagen

Da Barack Obama i starten af året forlod Det Hvide Hus, fortalte han i sin afskedstale, at den vigtigste titel, man kunne have i et demokrati, ikke var 'præsident', men derimod 'borger'. Det bliver han nu holdt op på.

storybild

Barack Obama er blevet indkaldt som nævning i Chicago, hvor han har stemmeret. Det betyder, at han har pligt til at møde op i retten og være med til at afsige dom, hvilket han bliver betalt 110 kroner for om dagen.

Dette selvom særlige personer faktisk kan undtages, fortalte dommer Timothy Evans:

»Han [Barack Obama, red.] gjorde det krystalklart over for mig gennem sin repræsentant, at han ville udføre sin offentlige pligt som borger og som beboer i samfundet.«

LÆS OGSÅ: Nu kan Obama vælte sig i penge - så rig er han

Det er ikke første gang, retten beder Obama om hjælp. Ifølge The Washington Post blev han indkaldt som nævning i 2010, men han måtte melde afbud med en god undskyldning: Han skulle afholde den årlige præsidentielle 'State of the Union'-tale.

Den tidligere præsident har været ude af mediernes søgelys, siden han blev afløst i januar. Tidligere på måneden assisterede han dog demokraten Ralph Northams i hans valgkamp for guvernørposten i Virginia.

LÆS OGSÅ: 'The Boss' overraskede alle: Hyldede Obama med hemmelig intimkoncert

I Danmark bliver domsmænd og nævninge, kaldet lægdommere, betalt knap ti gange mere for at udføre deres borgerlige ombud, end i USA -  nemlig 1.100 kroner dagligt samt udgifter til transport.

For at være nævning i Danmark må man ikke have begået alvorlig kriminalitet, og desuden er advokater udelukkede. Barack Obama er uddannet advokat, men reglerne er anderledes i USA, hvor det kun er fuldtidsarbejdende offentlige embedsmænd, der undtages pligten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx