Af Lars Dinesen - 22/10-14 13:28

Vestager er lettet over godkendelse: Det er en stor tingVestager er lettet over godkendelse: Det er en stor ting

Der har været omrokeringer og problemer med kandidater, men EU-Kommissionen fik grønt lys af parlamentet.

storybild

(Billede: Polfoto/DRESLING JENS)

Den største forhindring er passeret for Margrethe Vestager og de øvrige kommissærkandidater, efter at EU-Parlamentet onsdag har stemt og godkendt den kommende EU-kommission.

- Det har været en ganske lang periode med forberedelser, og så var der krise med nogle af høringerne. Så jo, det er en lettelse. Jeg synes, at det er en stor ting, og jeg er meget, meget glad, siger Margrethe Vestager.

Lidegaard: En afgørende uge for verdens klima
Lidegaard: En afgørende uge for verdens klima

- Jeg betragter det som noget af det vigtigste overhovedet, at Europaparlamentet godkender.

Den tidligere danske økonomi- og indenrigsminister, som forventes at tiltræde posten som EU-kommissær for konkurrence 1. november, var sammen med de øvrige kommissærer til stede i parlamentet i Strasbourg ved afstemningen.

Der mangler kun en formel godkendelse af medlemslandene, inden EU-Kommissionen er helt klar, og den ventes at falde på topmødet i Bruxelles senere på ugen.

Barfoed: EU skal tage sig af Tyrkiet i Hedegaard-sag
Barfoed: EU skal tage sig af Tyrkiet i Hedegaard-sag

Under formiddagens debat i parlamentet blev Vestager mindet om, at der også er mange - knap en tredjedel af parlamentet - som ikke støtter kommissionen og stemte nej.

- Det var en meget kontant påmindelse om, at der er mange forskellige holdninger til, hvordan Europa skal udvikle sig. Det er et meget stort flertal, der går ind for stærke europæiske løsninger, siger Margrethe Vestager.

Danmark taber ankesag om landbrugsstøtte for 750 mio.
Danmark taber ankesag om landbrugsstøtte for 750 mio.

- Og så er der nogle, der ønsker et løsere samarbejde. Det er godt at have dette som udgangspunkt, for så er der noget at leve op til og levere ind i. Der er en tillid, som vi måske kan gøre os fortjent til.

På det løsere rygteplan var Vestager i en periode i spil til en anden kommissærpost, selvom hun klarede sin høring til konkurrenceposten uden kritik.

Den tidligere økonomi- og indenrigsminister fortæller, at hun ikke på noget tidspunkt været involveret i sådanne rokadeplaner eller selv været i spil til en anden post.

- Nej, det har jeg ikke. Det er udelukkende præsidentsager, siger Vestager.

Der blev en enkelt rokade i formand Jean Claude-Junckers kommission i sidste uge.

EU giver bankhemmeligheden et skud for boven
EU giver bankhemmeligheden et skud for boven

Sloveneren Alenka Bratusek, som klarede sig dårligt ved sin høring og blev stemt ned, blev siden erstattet af Violeta Bulc.

Herefter besluttede Juncker at flytte slovakken Maros Sefcovic til posten som kommissær for EU's energiunion, som Bratusek først var udset til, for dernæst at indsætte Bulc på posten som transportkommissær.

LÆS OGSÅ: Messerschmidt kræver at regeringen redder Dankortet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Filmekspert i hård kritik af ny Star...
bt.dk
Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx