Af - 07/01-16 16:10; Opdateret: 07/01-16 19:16

Paris: Formodet terrorist identificeretParis: Formodet terrorist identificeret

Den skuddræbte mand i Paris bar både falsk bombebælte og et stykke papir med et Islamisk Stats flag.

Bildstrecke im Grossformat »

Politiet i Paris har identificeret gerningsmanden bag torsdagens angreb på en politistation, som værende en 20-årig mand, der er født i Marokko.

Det oplyser en kilde tæt på efterforskningen til nyhedsbureauet AFP.

Et øjenvidne siger til AFP, at han hørte "to eller tre skud," og at han så ham løbe mod politistationen med kniven, før han blev skudt ned i det nordlige Paris tæt på stationen Gare du Nord.

AFP skriver, at manden råbte "Allahu Akbar," som betyder "Gud er stor."

Den franske anklagemyndighed tilføjer:

- Han viste sig at være i besiddelse af en mobiltelefon og et stykke papir med et Daesh-flag (Islamisk Stat-flag red.) og en tilståelse på arabisk, siger en repræsentant for anklagemyndigheden, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Efterforskningskilder siger også, at han havde svoret troskab til Islamisk Stat.

Desuden havde han et falsk bombebælte på, som der angiveligt stak ledninger ud fra. Men efter politiet havde undersøgt hans lig, kunne de konstatere, at der ikke var sprængstoffer på manden.

ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER


Angrebet, der fandt sted i en bydel domineret af indvandrere, skete på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Ved angrebet 7. januar for et år siden blev 12 mennesker dræbt i satiremagasinets redaktionslokaler af to gerningsmænd, som under deres flugt skød og dræbte en politimand, da han lå på jorden.

I forlængelse af angrebet blev fire mennesker dræbt i et jødisk supermarked, Hyper Cacher. Hen over tre dage blev i alt 17 mennesker dræbt.


LÆS OGSÅ: Ny Charlie Hebdo-forside langer ud efter alle verdens religioner

LÆS OGSÅ: Frankrigs præsident: Vi er ikke færdige med terror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx