30/05-14 11:24

Ukrainsk separatist: Observatører er frieUkrainsk separatist: Observatører er frie

Fire observatører - en dansker, en tyrker, en schweizer og en ester - meldes frigivet.

storybild

Fire observatører - en dansker, en tyrker, en schweizer og en ester - meldes frigivet. Det oplyser separatistlederen Alexei Tjmilenko fra Den Selvudråbte Folkerepublik Lugansk. (Billede: Polfoto)

Fire civile observatører fra OSCE, der blev holdt i fangenskab i Ukraine, er blevet sat på fri fod, siger separatistleder. Oplysningen er ikke bekræftet af OSCE.

Separatistlederen Alexei Tjmilenko fra Den Selvudråbte Folkerepublik Lugansk, siger til nyhedsbureauet Interfax, at de fire observatører - en dansker, en tyrker, en schweizer og en ester - var blevet tilbageholdt som en advarsel.

Separatistleder: Observatører bliver snart løsladt
Separatistleder: Observatører bliver snart løsladt

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa fortalte tirsdag, at det havde mistet kontakten med gruppen på fire personer, der befandt sig i det urolige østlige Ukraine.

Prorussiske separatister i det østlige Ukraine bekræftede torsdag, at de fire observatører fra OSCE var blevet holdt tilbage siden mandag. De sagde, at observatørerne snart ville blive løsladt.

Separatistleder: Fire observatører er hos os
Separatistleder: Fire observatører er hos os

- Vi tog dem til fange. Grunden var, at de ikke skulle komme og blande sig. Jeg havde advaret dem. Nu vil vi finde ud af, hvem de er, se deres papirer og så lade dem gå. Vi er i kontakt med OSCE, sagde separatistlederen Vjatjeslav Ponomarjov torsdag.

OSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotage
OSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotage

OSCE igen i kontakt med observatørgruppe
OSCE igen i kontakt med observatørgruppe

Lederen af OSCE, Didier Burkhalter kalder tilbageholdelsen af observatørerne - heriblandt en dansker - for en sabotagehandling. De fire blev tilbageholdt ved en kontrolpost.

Observatørmissionen består af 280 ubevæbnede civilister. Deres job er at mødes med blandt andet lokale og nationale myndigheder samt etniske og religiøse grupper. Ifølge Udenrigsministeriet er syv af observatørerne danskere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx