Af Fie West Madsen - 04/10-17 13:41

Trumps bizarre katastrofe-besøg: Gjorde han virkelig det?Trumps bizarre katastrofe-besøg: Gjorde han virkelig det?

Han bliver sammenlignet med julemanden - men ikke på en god måde.

Trump throws paper towels into crowd in Puerto Rico

Præsident Donald Trump trykker hænder og kaster papirhåndklæder ud til orkanofre i Puerto Rico.

Tirsdag besøgte den amerikanske præsident Donald Trump og førstedame Melania Trump øen Puerto Rico, som for godt to uger siden blev ramt af orkanen Maria, der indtil videre har kostet 34 mennesker livet.

Det officielle amerikanske besøg kom efter et par uger, hvor den amerikanske præsident i vid udstrækning er blevet kritiseret for ikke at yde nok hjælp, og efter tirsdagens besøg er kritikken nok engang taget til. Denne gang dog af helt andre årsager.

For i forbindelse med besøget i Puerto Rico besøgte Donald Trump også et katastrofehjælpscenter, der uddeler hjælpemidler til de mange ofre for orkanen. Her gjorde den amerikanske præsident sig især bemærket, da han begyndte at kaste pakker med papirhåndklæder ud til folk. Du kan se et klip af episoden i videoen herover.

I videoklippet, der siden har floreret hos medier verden over, ser man, hvordan præsident Trump hilser på flere af de fremmødte, ligesom han konstaterer, at der er »rigtig meget kærlighed i rummet.« Efterfølgende går præsidenten hen til et bord og begynder at kaste pakkerne med papirhåndklæder ud til folk.

Ifølge en analyse af besøget, som det amerikanske medie CNN har begået, opførte Trump sig som »en form for julemand, mens han uddelte forsyninger til katastrofeofre.«

Flere andre amerikanske medier har beskrevet episoden, som blandt andet kaldes for »bizar«, og på sociale medier er flere forundrede over præsidentens opførsel.

'Trump kaster papirhåndklæder ind i menneskemængde i Puerto Rico. Det her er ulækkert. Vi fortjener en rigtig leder,' skriver Deray Mckesson i et tweet, der er delt mere end 4.000 gange og har fået mere end 8.000 likes, mens flere andre på sociale medier stemmer i med samme holdning.

Papirkastningen er dog ikke det eneste, der har tiltrukket sig opmærksomhed i kølvandet på Trumps besøg. På et pressemøde sammenlignede præsidenten antallet af ofre for orkanen Maria med antallet af ofre for orkanen Katrina, der ramte USA i 2005. I samme vending kaldte han Katrina for en »rigtig« katastrofe.

»Hver gang en person dør, er det forfærdeligt, men hvis du ser på en rigtig katastrofe som Katrina, og du ser på den voldsomme - hundredvis og hundredvis og hundredsvis af mennesker som døde, og du ser hvad der er sket her med en storm, der var virkelig overvældende, ingen har set noget lignende. Hvad er jeres dødstal i øjeblikket? 17? 16 mennesker bekræftet. 16 mennesker versus tusindvis. I kan være meget stolte af jeres folk, og hvordan I har arbejdet sammen,« lød det blandt andet fra Trump.

Præsidenten fik desuden nævnt, at Puerto Rico er lidt af en belastning for den amerikanske økonomi, men ikke alle meldinger fra Trump har givet anledning til kritik. Over for Fox News lovede præsidenten nemlig samtidig at slette Puerto Ricos gæld til Wall Street i kølvandet på orkanen Maria.

»De skylder en masse penge til vores venner på Wall Street, og vi kommer til at fjerne den. I kan sige farvel til den,« lød meldingen fra den amerikanske præsident.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx