Af Ritzau - 14/08-16 13:32; Opdateret: 14/08-16 14:03

Boko Haram offentliggør video af bortførte skolepigerBoko Haram offentliggør video af bortførte skolepiger

I 2014 bortførte Boko Haram hundredvis af skolepiger. Søndag fortæller gruppen, at flere er gift og nogle døde

storybild

Boko Haram har søndag offentliggjort en video, der angiveligt viser de kidnappede skolepiger fra Chibok. Billedet, der er taget fra videoen, viser angiveligt en af gruppens medlemmer foran de bortførte piger. (Billede: Scanpix/Ho)

Den militante gruppe Boko Haram i Nigeria har søndag offentliggjort en video, der angiveligt viser de skolepiger, som blev kidnappet fra Chibok for godt to år siden.

Videoen, der er lagt ud på YouTube, er den seneste, som lederen af Boko Haram, Abubakar Shekau, har offentliggjort.

- De skal vide, at deres børn stadig er i vores hænder, siger en mand på videoen, hvis hoved er dækket af en turban.

- Der er et antal af pigerne - omkring 40 af dem - som er blevet gift efter beslutning fra Allah, siger manden.

Shekau har tidligere denne måned afvist påstande om, at han skulle være blevet udskiftet som leder af den militante gruppe.

Videoen er 11 minutter lang og viser piger med slør, der sidder på jorden og står i baggrunden. Men ikke alle pigerne er blevet gift.

- Nogle af dem er døde i luftangreb, lyder det i videoen.

Det var i april 2014, at den militante gruppe bortførte 276 piger fra deres skole i Chibok. Kort tid efter lykkedes det for en del af pigerne at flygte.

Kidnapningen af de mange piger vakte harme verden rundt, men skabte også hidtil uset opmærksomhed på konflikten med Boko Haram, der anslås at have kostet mindst 20.000 mennesker livet siden 2009.

I løbet af 2015 har det nigerianske militær meddelt, at de har reddet hundredvis af mennesker - hovedsageligt kvinder og børn - der har været kidnappet af Boko Haram. De savnede skolepiger har dog ikke været blandt dem.

Men i foråret lykkedes det blandt andet to piger at flygte.

Boko Harams mål er et islamistisk kalifat i det nordøstlige hjørne af Nigeria, der med over 182 millioner indbyggere er Afrikas mest befolkningsrige land.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx