Af Ritzau - 18/08-16 22:39

Tyrkisk præsident: Kupbagmand samarbejder med PKKTyrkisk præsident: Kupbagmand samarbejder med PKK

Præsident Erdogan hævder, at Tyrkiet er udsat for koordinerede angreb fra flere terrororganisationer.

storybild

Et bilbombeangreb ramte torsdag en politistation i byen Elazig i det østlige Tyrkiet. (Billede: Scanpix/Str)

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, anklager den forbudte Gülen-bevægelse for at være medskyldig i en række bombeangreb, der har ramt det østlige Tyrkiet.

Ingen har taget skylden for angrebene, der i de seneste dage har dræbt i alt ti mennesker, men tyrkiske myndigheder retter anklagen mod den militante kurdiske gruppe PKK.

I en tv-tale torsdag hævder præsident Erdogan, at Tyrkiet er udsat for koordinerede angreb fra flere terrororganisationer.

Han kæder tilhængere af Fethullah Gülen - som han beskylder for at være hjernen bag det fejlslagne kupforsøg i sidste måned - sammen med det forbudte PKK.

- Man skal ikke være synsk for at kunne se, at FETO står bag de seneste PKK-angreb på den måde, at de deler oplysninger og efterretninger, siger Erdogan med brug af sin foretrukne betegnelse for Gülen-bevægelsen.

Samtidig fortsætter Erdogan og de tyrkiske myndigheder jagten på de mistænkte bag kupforsøget. Det omfatter især tilhængere af Gülen, som er bosat i USA.

Ideologisk set har Fethullah Gülen og hans bevægelse ikke meget til fælles med det sekulære og venstreorienterede PKK, som kæmper for autonomi i de kurdisk dominerede, sydøstlige dele af Tyrkiet.

Militante kurdiske grupper har stået bag flere angreb mod tyrkisk politi og militær.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx