Af Ritzau - 25/12-16 21:13

Titusinder flygter fra tyfon i FilippinerneTitusinder flygter fra tyfon i Filippinerne

Evakueringer forhindrede, at et stort antal mennesker blev dræbt eller kom til skade, da tyfon gik i land.

storybild

Fiskere sikrer deres både i Albay provinsen, mens babyer og ældre evakueres i militære lastbiler juledag, hvor titusindvis af filippinere flygtede fra en voldsom tyfon i øriget. (Billede: Scanpix/Charism Sayat)

Titusindvis af filippinere flygtede søndag fra en voldsom tyfon i øriget Filippinerne.

Tyfonen Nock-Ten fejede ind over østkysten i Catanduanes-provinsen med kraftige vindstød og forårsagede øjeblikkeligt strømafbrydelser.

Men myndighederne siger, at der ikke umiddelbart er meldt om omkomne eller tilskadekomne, fordi det lykkedes at evakuere over 100.000 mennesker i tide.

- Størstedelen af halvøen Bicol er uden strøm. Vi holdt os inden døre af hensyn til vor sikkerhed. Vi får ikke overblik over ødelæggelserne, førend i morgen, siger Joaquin Berces fra det lokale civilforsvar søndag.

I øsende regn blev babyer, småbørn og ældre mennesker tidligere juledag evakueret i militærets lastbiler i Bicol-området og kørt til en skole syv kilometer væk.

- Vi gik rundt med megafoner og gav instrukser om, at folk måtte spise frokost, pakke og derefter skynde sig op i lastbilerne. Det siger Alberto Lindo, en embedsmand i landsbyen Alcala, som har 3300 indbyggere.

Myndighederne advarer mod stærk vind, store mængder nedbør og fare for oversvømmelser, når Nock-Ten nærmer sig øen.

Tyfonen, der er opkaldt efter en fugl fra Laos, har også ført til evakuering af over 102.000 indbyggere fra kysten af Catanduanes, som er en øgruppe med 250.000 mennesker.

I Camarines Sur-provinsen, i nærheden af Catanduanes, er 90.000 mennesker evakueret. Provinsguvernøren frister med grillede svin på evakueringscentrene for at få flest muligt til at forlade deres hjem midt i helligdagene.

Det ventes, at tyfonen anden juledag rammer omkring 42 millioner mennesker i hovedstaden Manila og den omliggende region.

Filippinerne rammes gennemsnitligt af 20 tyfoner årligt.

I november 2013 blev øriget rystet af supertyfonen Haiyan, som dræbte mindst 6300 mennesker i den østlige del af landet, mens næsten halvanden million mennesker blev hjemløse.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brandfolk vil være til stede hele...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx