Af - 17/01-17 19:26

Breivik ser sig selv som en yngre udgave af verdens største massemorderBreivik ser sig selv som en yngre udgave af verdens største massemorder

Den terrordømte Anders Behring Breivik ser ifølge den norske statsadvokat sig selv som en yngre udgave af Hitler, der blot venter på, at han en dag skal komme ud og lede.

storybild

Anders Behring Breivik udsendte en nazistisk 'heil'-hilsen mod tilhørerne i den intermistiske retssal, som i forbindelse med ankesagen om hans krænkede menneskerettigheder, var sat op i det topsikrede fængsel i Skien syd for Oslo, hvor terroristen afsoner sin straf. (Billede: Scanpix)

Den 22. juli 2011 skrev nordmanden Anders Behring Breivik sig for altid ind i historiebøgerne, da han dræbte 77 personer i Oslo og på øen Utøya.

Den norske ø Utøya hvor Breivik dræbte 69 personer - heriblandt flere unge. Foto: Scanpix

Samtidig skrev han sig ind på listen over koldblodige mordere, der hensynsløst tog livet af uskyldige mennesker. En liste, der i antal af begåede drab ubestridt toppes af Tysklands tidligere rigskansler og fører Adolf Hitler.

Og netop Adolf Hitler har Breivik et særligt forhold til.

Det mener statsadvokat Fredrik Sejersted, som over for den norske avis VG siger, at den 37-årige terrorist ser sig selv som en ung udgave af 'der Führer'.

- Han ser nok sig selv som en slags ung udgave af Adolf Hitler. Han forestiller sig, at han en dag kommer ud og skal være leder. Det siger han i hvert fald selv, lyder det fra Frederik Sejersted.

Breivik: Jeg er blevet skadet og mere radikal i fængslet
Breivik: Jeg er blevet skadet og mere radikal i fængslet

For en uge siden - tirsdag den 10. januar - startede ankesagen om Anders Behring Breiviks forhold i fængslet.

En sag, hvor terroristen i marts sidste år fik rettens ord for, at den manglende menneskelige kontakt, han oplevede i forbindelse med sin isolationsfængsling, var i strid med menneskerettighederne.

En kendelse som Fredrik Sejersted mener er forkert:

- Der er ingen anden indsat i hele Norge, som staten bruger så mange ressourcer på. Det er også ubestrideligt, at Breivik har bedre afsoningsforhold end andre netop for at kompensere for de strenge vilkår. Han har haft lænestol i cellen, og det er der ingen andre, der har. Der er ingen andre fanger, som hver dag tilbringer to timer sammen med de ansatte, som spiller backgammon med ham og snakker med ham, siger Sejersted.

Breivik igen for retten: Vil have lov til at gifte sig med en nazistisk kvinde
Breivik igen for retten: Vil have lov til at gifte sig med en nazistisk kvinde

Da retssagen startede tirsdag udsendte Breivik i vanlig stil en nazistisk 'heil'-hilsen mod tilhørerne i den intermistiske retssal, som var sat op i det topsikrede fængsel i Skien syd for Oslo, hvor Breivik afsoner sin straf på 21 års forvaring.

Breivik provokerede med nazihilsen i retten: Så skred dommeren ind
Breivik provokerede med nazihilsen i retten: Så skred dommeren ind

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årig piges køreprøve ødelagt af...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx