17/03-14 19:26

Krims premierminister er på EU's sorte listeKrims premierminister er på EU's sorte liste

13 russere og otte Krim-borgere er kommet på EU's liste over personer, som får EU's sanktioner at mærke.

storybild

13 russere og otte Krim-borgere er kommet på EU's liste over personer, som får EU's sanktioner at mærke. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Premierministeren for det lokale styre på den ukrainske Krimhalvø, Sergej Aksjonov, er blandt de 21 navne på EU's sanktionsliste. Det fremgår af EU-Tidende mandag aften.

Listen indeholder navnene på otte Krim-borgere og 13 russere, som bliver nægtet indrejse i EU øjeblikkeligt, og deres eventuelle indeståender i europæiske banker bliver indefrosset.

Ukrainere frygter nu  russiske bombardementer af Kijev
Ukrainere frygter nu russiske bombardementer af Kijev

Ud over premierministeren er borgmesteren i Sevastopol på Krim, Aleksei Chaliy, samt formanden for det regionale parlament på Krim, Vladimir Konstantinov, også blevet ramt af EU's sanktioner.

I alt er der otte personer fra Krim og 13 russere på den liste over personer, man vil ramme med sanktioner.

Det er EU's udenrigsministre, som mandag blev enige om at sanktionere mod de 21 personer på et møde i Bruxelles mandag.

Rusland: Vi indfører særlige skatteregler
Rusland: Vi indfører særlige skatteregler

Blandt de 13 russere på listen er chef for Sortehavsflåden Alexander Vitko. Han er i selskab med et fremtrædende medlem af det russiske parlament, Sergej Mironov.

Listen indeholder ikke kun navne, men også begrundelser for, hvorfor det netop er disse 21 personer, som skal mærke EU's vrede. Sergej Aksjonov er for eksempel på listen, fordi han aktivt har været med til at tale for folkeafstemningen på Krim, som blev afholdt søndag den 17. marts. EU kalder afstemningen ulovlig.

Optælling bekræfter: Krim vil være russisk
Optælling bekræfter: Krim vil være russisk

Borgmesteren i Sevastopol er på listen af samme grund - han har opfordret Krim-borgere til at stemme ja til, at Krim skal være russisk og ikke ukrainsk.

Russeren Alexander Vitko var ansvarlig for de russiske tropper på Krim, som invaderede Ukraines suveræne territorium, og derfor er han på listen. Listen kan blive udvidet med flere navne højere oppe i rækkerne og tættere på den russiske præsident, Vladimir Putin, torsdag og fredag, hvor EU's stats- og regeringschefer mødes til topmøde i Bruxelles.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx