Af Niels Pedersen - 22/11-17 14:50

Dramatiske billeder: Nordkoreansk soldat i desperat flugtforsøg - bliver beskudt af sine egneDramatiske billeder: Nordkoreansk soldat i desperat flugtforsøg - bliver beskudt af sine egne

Det sidste stykke måtte han tage til fods.

Nordkoreansk afhopper flygter over grænsen

Videoen herover er ikke for sarte sjæle, for der foregår en menneskejagt på liv og død.

Optagelserne viser en nordkoreansk soldat, som forsøger at flygte fra det kommunistiske regime til det kapitalistiske Sydkorea ved den svært bevogtede grænse mellem de to lande ved en grænsepost ved byen Panmunjom - med livet som indsats. Det skriver flere internationale medier, herunder The Guardian.

Soldaten kørte i høj fart igennem den demilitariserede zone i et militært køretøj, men pludselig faldt et af køretøjets hjul af, sandsynligvis som følge af den voldsomme beskydning han kom under fra sine tidligere kammerater i det nordkoreanske militær.

Derfor måtte afhopperen fortsætte til fods - med svært bevæbnede soldater lige i hælene. Der blev ifølge FN's kommando i Sydkorea, som har offentliggjort videoen af den dramatiske flugt, affyret over 40 skud mod den flygtende soldat. Han blev ramt af mindst fem skud, men formåede svært såret at søge ly for kugleregnen bag en bygning, der tilhører Sydkoreas militær. Her kunne sydkoreanske soldater komme afhopperen til undsætning.

Soldaten var ikke ved bevidsthed, og hans tilstand var kritisk, da han blev reddet. Men efter to hasteoperationer er han heldigvis så meget i bedring, at han nu er ved bevidsthed igen. En talsmand fra hospitalet i den sydkoreanske by Suwon oplyser, at soldatens liv ikke længere er i fare.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Anne Linnet har fundet 38 år yngre kæreste

Den dramatiske flugt kan få et endnu mere dramatisk efterspil, idet de nordkoreanske soldater, som jagtede deres tidligere kammerat, brød våbenhvilen mellem Nord- og Sydkorea ved både at krydse grænsen mellem de to lande og affyre deres våben i den demilitariserede zone.

Nord- og Sydkorea underskrev en våbenhvile, som afsluttede Koreakrigen i 1953, men der er aldrig underskrevet en egentlig fredsaftale, så teknisk set er landene stadig i krig.

Det menes at omkring 1000 nordkoreanere har held med at flygte hvert år, men langt størstedelen af dem vælger at gøre det ved grænsen til Kina, som er langt mindre bevogtet end den demilitariserede zone mod Sydkorea, som er en af verdens bedst bevogtede grænseposter.

Under Den Kolde Krig var flugtforsøg som det, den nordkoreanske soldat havde held med, ikke ualmindelige i Berlin, hvor mange østtyskere mistede livet i forsøget på at krydse Berlinmuren og komme til Vestberlin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx