Af Ritzau - 26/04-17 21:37; Opdateret: 26/04-17 22:23

Tyrkiet suspenderer over 9000 fra politietTyrkiet suspenderer over 9000 fra politiet

Over 1000 "hemmelige imamer" er anholdt i operation i Tyrkiet. Samtidig er over 9000 suspenderet fra politiet.

storybild

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, beskylder den muslimske leder Fethullah Gülen for at stå bag et mislykket kupforsøg og renser ud blandt formodede Gülen-tilhængere. (Billede: Scanpix/Adem Altan)

Tyrkiet har suspenderet 9103 politifolk og andre ansatte inden for politiet, rapporterer tv-stationen CNN Türk.

Det sker på grund af en mistanke om, at de har forbindelse til Fethullah Gülen, som præsident Recep Tayyip Erdogan beskylder for at stå bag det mislykkede kupforsøg sidste år.

Tidligere på dagen anholdt tyrkiske myndigheder over 1100 mennesker på grund af deres formodede tilhørsforhold til Gülen-bevægelsen.

Indenrigsminister Süleyman Soylu siger, at den operation var rettet mod et Gülen-netværk ved navn "de hemmelige imamer", der ifølge ministeren har infiltreret Tyrkiets politistyrke.

- 1009 hemmelige imamer er blevet anholdt indtil videre i 72 provinser, og operationen fortsætter, sagde indenrigsministeren tidligere på dagen.

Tyrkisk politi havde arrestordrer på flere end 3000 mistænkte i alt, da de gennemførte operationen onsdag morgen, men endte med at anholde 1120, skriver nyhedsbureauet Anadolu.

I forvejen har omkring 47.000 mennesker været anholdt i løbet af de ni måneder, hvor Tyrkiet har været i undtagelsestilstand siden det fejlslagne kupforsøg 15. juli sidste år.

I alt er omkring 120.000 tyrkere blevet fyret eller suspenderet fra deres arbejde på grund af mistanke om, at de har forbindelse til "terrorgrupper", som regeringen kalder det.

Det er offentligt ansatte som politifolk, soldater, lærere og andre, der er blevet fyret eller suspenderet.

Vestlige lande har kritiseret Erdogan og hans regering for den omfattende udrensningskampagne.

Fethullah Gülen har tidligere været nær allieret med Erdogan. Han bor i dag i USA og nægter at have haft noget med kupforsøget at gøre.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx