Af Ritzau - 25/11-16 13:12; Opdateret: 25/11-16 14:36

Strejke holder 137 Lufthansa-fly på jorden lørdagStrejke holder 137 Lufthansa-fly på jorden lørdag

Lufthansas piloter strejker for 14. gang i løbet af godt to et halvt år. Lørdag rammer det 30.000 rejsende.

storybild

Lufthansa har aflyst 137 afgange lørdag. Piloterne i firmaet strejker for fjerde dag i træk. Arkivfoto (Billede: Free/Colourbox)

Piloterne hos det tyske luftfartsselskab Lufthansa fortsætter deres strejke lørdag. 137 afgange bliver aflyst, og det vil påvirke 30.000 passagerer, oplyser selskabet.

Blandt de aflyste afgange er der tale om 88 længere ture på tværs af kontinenter, lyder det.

Fredag har Lufthansa været nødt til at aflyse 830 planlagte afgange med konsekvenser for 100.000 rejsende. Cirka det samme antal blev aflyst onsdag og torsdag. Lørdag vil strejken altså gå ind i sit fjerde døgn.

Indtil videre er omkring 345.000 passagerer blevet påvirket af strejken. I alt er 2755 afgange blevet aflyst fra onsdag til og med fredag.

Der har primært været tale om indenrigsafgange og rejser i Europa, men lørdag går det altså også ud over dem, der skal på længere ture.

Stridens kerne er, at piloterne vil have en lønforhøjelse på 3,7 procent. Det krav er blevet afvist blankt fra selskabets ledelse, der kalder det umuligt.

I stedet er piloterne blevet tilbudt en lønstigning på 2,5 procent. Det vil ifølge piloterne være en "fastfrysning" af deres løn. Derfor har de varslet og eksekveret en strejke.

Lufthansa anklager piloterne for at optrappe konflikten.

Strejken ser fredag ud til at begynde at skabe bekymring hos Lufthansas investorer. Aktien i selskabet falder omkring 0,7 procent på den tyske børs.

Det er 14. gang siden april 2014, at piloterne i Lufthansa strejker.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx