18/03-15 06:22

Ukraine vil give delvist selvstyre til separatisterUkraine vil give delvist selvstyre til separatister

Ukraines parlament støtter et forslag om at tilbyde delvist selvstyre til det separatist-kontrollerede øst.

storybild

(Billede: Polfoto)

Ukraines parlament bakker op om, at der etableres en selvstyremyndighed i de dele af det østlige Ukraine, der er kontrolleret af prorussiske separatister.

Betingelsen er, at der gennemføres regionale valg under kontrol af regeringen i Kijev.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, fremlagde lovforslaget i parlamentet tirsdag. Han sagde, at det var en nødvendig del af den fredsaftale, der blev indgået i den hviderussiske hovedstad, Minsk, i sidste måned.

Over 260 af parlamentets 450 medlemmer stemte for forslaget, som er kommet under kraftig kritik fra såvel oprørere som nationalister i Kijev.

- Denne lov vil give magt til folk, hvis hænder er smurt ind i ukrainernes blod, sagde den tidligere premierminister Julia Timosjenko under den ophedede debat i parlamentet.

Parlamentet stemte samtidig ja til et andet forslag fra Porosjenko om at bede FN's Sikkerhedsråd støtte en fredsbevarende styrke i det østlige Ukraine.

Konflikten i den østlige del af Ukraine har indtil videre kostet mere end 6000 mennesker livet, siden prorussiske separatister indledte et oprør mod landets provestlige regering i april sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx