Af Ritzau - 29/11-16 13:53; Opdateret: 30/11-16 01:02

Trumps bud på en sundhedsminister er imod ObamacareTrumps bud på en sundhedsminister er imod Obamacare

Donald Trump kalder Tom Price og Seema Verma for "et drømmehold", som skal hjælpe ham med reformer.

storybild

Tom Price har været en ihærdig kritiker af Obamas sundhedsreform, Obamacare, fordi han mener, at den giver for meget magt til den føderale regering og Sundhedsministeriet. (Billede: Scanpix/Drew Angerer)

Efter mange spekulationer blev det tirsdag bekræftet, at USA's kommende præsident, Donald Trump, nominerer kirurgen Tom Price til posten som sundhedsminister.

Price er en markant kritiker af præsident Barack Obamas sundhedsreform, Obamacare.

Trump har samtidig udpeget konsulenten Seema Verma til at lede centre for sygesikring og medicin, som spiller en central rolle for regeringens sundhedsprogrammer.

Trump kalder Price og Verma for "et drømmehold", som skal hjælpe ham med reformer.

- Han er usædvanligt velkvalificeret til at lede vores bestræbelser på at ændre og erstatte Obamacare, så sygesikring er tilgængelig og til at betale for alle amerikanere, siger Trump i en erklæring.

Tom Price, der er medlem af Kongressen, er fra Georgia. Den 62-årige ortopædkirurg har været en ihærdig kritiker af Obamas sundhedsreform, Obamacare, fordi han mener, at den giver for meget magt til den føderale regering og Sundhedsministeriet.

- Forsikringspræmierne er gået op og ikke ned. Mange amerikanere har mistet den sundhedsforsikring, som de gang på gang har fået at vide af præsidenten, at de kunne beholde, sagde han.

Mange republikanere har angrebet Obamas sundhedsreform, der officielt hedder Patient Protection and Affordable Care Act, dog uden at foreslå et alternativ.

Price derimod er kommet med et detaljeret forslag til en erstatning for Obamacare - det såkaldte The Empowering Patients First Act.

Det har han ifølge The New York Times kæmpet for siden 2009, hvor Demokraterne indledte lovgivningsarbejdet med Obamacare i Kongressen.

Forslaget indeholder ifølge The Wall Street Journal blandt andet skattelettelser for folk til at købe en sundhedsforsikring, hvis de ikke har adgang til en gennem eksempelvis en arbejdsgiver.

Også folk, der er dækket via en offentlig forsikring, skal ifølge Tom Price kunne fravælge denne forsikring og få skattefradrag, så de har råd til en privat forsikring i stedet.

Som sundhedsminister vil Tom Price stå i spidsen for et ministerium, der har et årligt budget på mere end 1000 milliarder dollar og ansvaret for sundhedsforsikringer til flere end 100 millioner amerikanere.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
FCK-profil slog tilbage efter...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx