Af Amalie Abildgaard - 28/09-17 17:20

Pludselig regnede det med fisk i Mexico: Ekspert har kun én forklaringPludselig regnede det med fisk i Mexico: Ekspert har kun én forklaring

Borgere i den mexicanske by Tamaulipas må have undret sig gevaldigt, efter det begyndte at regne med fisk fra himlen.

storybild

Myndighederne i den nordmexicanske by Tamaulipas har lagt billeder af fisk på Facebook, der angiveligt skulle have faldet som nedbør. (Billede: Facebook - Tamaulipas Civilbeskyttelse)

Selv om det lyder som en røverhistorie, siger embedsmænd i det nordøstlige Mexico, at en let regn var ledsaget af småfisk, der faldt ned fra himlen.

Den mexicanske by Tamaulipas' civilforsvar skriver i en kort erklæring på dets Facebook-side, at det pludselig regnede med fisk tirsdag. Med til opslaget har de vedhæftet to billeder af små fisk i en pose, mens en fisk, der er mindre end en fingernegel, ligger på fortovet.

Metroxpress har spurgt professor i Klima- og Meteorologi ved Niels Bohr Instituttet Eigil Kaas, hvorvidt fiskene rent faktisk kunne være faldet ned med nedbøren.

»Det kunne godt lade sig gøre i helt ekstreme tilfælde,« siger Eigil Kaas.

Han fortæller dog, at han er en smule skeptisk over for fænomenet, da det er slået op på Facebook, men han vil ikke udelukke, at det kunne have fundet sted.

»Hvis det skulle være sket, kan jeg kun se den ene mulighed, at det har været en waterspout (skypumpe på dansk, red.) ude på vandet, der skulle have transporteret havvandet inklusiv fisk ind over land, der så er faldet som nedbør.«

Eigil Kaas har ikke hørt om tidligere lignende tilfælde og kalder fænomenet for 'usædvanligt'.

Ifølge U.S. Library of Congress er det et fænomen, der er blevet rapporteret siden oldtiden. Amerikanske forskere bakker op om Eigil Kaas, da de også peger på, at tornadoer over havet kan være årsagen, hvor de blæser ind over vand og slipper vandet igen over jorden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx