Af Ritzau - 12/08-16 04:22

Russisk flåde forbereder sig på krig ved Krim-halvøenRussisk flåde forbereder sig på krig ved Krim-halvøen

Den fjendtlige retorik mellem Kijev og Moskva er på sit højeste. Ukraine har sat hæren i højeste beredskab.

storybild

Ruslands præsident Putin indkaldte torsdag sit nationale sikkerhedsråd for at diskutere den optrappede situation ved Krim-halvøen. (Billede: Reuters/Sputnik)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, indkaldte torsdag sit nationale sikkerhedsråd, efter at konflikten med Ukraine om Krim-halvøen de seneste dage er spidset til.

Samtidig oplyste den russiske flåde, at den planlægger at gennemføre krigsøvelser i Sortehavet. Flåden har base ved netop den omstridte halvø.

Vladimir Putin beskyldte onsdag Ukraine for at forsøge at fremprovokere en ny konflikt om Krim-halvøen, som Rusland annekterede i 2014.

Der er fortsat kampe mellem ukrainske styrker og prorussiske separatister flere steder i det østlige Ukraine. Kampene opstod i kølvandet af netop Krim-krisen.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, har givet ordre til, at landets hær skal være kampklar ved Krim-halvøen ved grænsen til de oprørskontrollerede områder i den østlige del af landet.

Putin har svoret, at Rusland vil iværksætte modforanstaltninger mod Ukraine, som han beskylder for at være involveret i et "terrorangreb" på Krim.

Ukraine kalder beskyldningerne for "falske" og siger, at det ligner et russisk påskud for at eskalere konflikten.

En eskalering kan ifølge ukrainerne bruges af Putin til at kræve bedre betingelser i de igangværende fredsforhandlinger eller til at opildne nationalistiske følelser i russerne inden næste måneds parlamentsvalg i Rusland.

USA erklærede sig torsdag "ekstremt bekymret" over situationen og opfordrede begge sider til at lægge bånd på sig selv.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx