Af Bo Poulsen - 07/04-18 18:03

Facebook bekræfter: Dine Messenger-samtaler er IKKE privateFacebook bekræfter: Dine Messenger-samtaler er IKKE private

Hvis du troede, du havde dem helt i fred, må du tro om igen.

storybild

Arkivfoto. (Billede: ERIC BARADAT)

Der er formentlig mange derude, som benytter sig af det sociale medie Facebooks samtale-app Messenger. Der er formentlig også mange, som tror, at deres private samtaler i chat-appen er netop private.

Men det er de skam ikke.

Det bekræfter Facebook torsdag, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Ifølge CNN så scanner det sociale medie nemlig Messenger-chatten for malware links (links der fører til virus, red.) og børnepornografiske billeder. Derudover kan Facebooks egne moderatorer læse alle samtaler, der bliver rapporteret af brugere eller som Facebooks eget automatiske system udpeger - hvordan de bliver udvalgt fremgår ikke klart.

Ifølge Facebook er deres automatiske system ikke meget anderledes, end hvad 'andre internetvirksomheder' bruger i dag.

»Indholdet af beskeder mellem personer bliver ikke brugt til at målrette reklamer. Vi lytter ikke til dine tale- og videoopkald,« lyder det også.

Bekræftelsen sker på baggrund af, at det sociale medie og dets grundlægger Mark Zuckerberg har været udsat for hård kritik, efter det kom frem, at datafirmaet Cambridge Analytica har indsamlet og solgt privatpersoners data fra Facebook til at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det er en af årsagerne til, at Facebook nu lægger alle kortene på bordet. Facebooks teknologichef Mike Schroepfer oplyste onsdag aften, at der i alt er blevet høstet data fra 87 millioner Facebook-brugere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx