Af Lars Dinesen - 03/11-15 16:53

Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i SinaiAmerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai

Hjælp til at finde ud af, hvorfor et russisk fly styrtede ned i Egypten, kan komme fra amerikansk satellit.

storybild

Arkivfoto (Billede: Uncredited)

En amerikansk militærsatellit registrerede et varmeglimt over Sinai-ørkenen i Egypten samtidig med, at et russisk passagerfly styrtede ned med 244 om bord, oplyser amerikanske medier.

Airbus A321-flyet styrtede lørdag til jorden 23 minutter efter, at det var lettet fra den egyptiske ferieby Sharm-el-Sheikh ved Røde Havet på vej til Sankt Petersborg.

Eksperter siger, at det faktum, at vragdele og lig var spredt ud over et stort område, er tegn på, at flyet er revet fra hinanden i luften. Det er en sjælden begivenhed, men ikke uden fortilfælde.

Egypten: Terror-beskyldninger er propaganda
Egypten: Terror-beskyldninger er propaganda

En amerikansk efterretningsanalyse udelukker ifølge tv-netværket CNN et raketangreb, som en militant gruppe med tilknytning til Islamisk Stat hævder at stå bag.

Men amerikanske myndighedspersoner siger til CNN og andre amerikanske tv-kanaler, at en militær satellit registrerede et varmeglimt samtidig med flystyrtet, hvilket tyder på en katastrofal hændelse under flyvningen.

Det kan være resultatet af en bombeeksplosion, selv om undersøgelser overvejer en lang række forskellige muligheder som årsag til katastrofen.

CIA: Terrorangreb er næppe årsag til russisk flystyrt
CIA: Terrorangreb er næppe årsag til russisk flystyrt

Blandt de øvrige muligheder, som nævnes på CNN, kunne være en eksplosion i en defekt motor, en brand som opstod på grund af problemer med flyets krop eller vragdele, som ramte jorden.

Havarieksperter er tirsdag begyndt at undersøge flyet to sorte bokse, hvoraf den ene indeholder de samtaler, der er blevet ført om bord, og den anden har registreret flyets data under flyvningen, oplyser den egyptiske myndighed for civil luftfart.

Russisk fly blev godkendt et halvt år før styrt
Russisk fly blev godkendt et halvt år før styrt

Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi, som har afvist missilangrebet som ren IS-propaganda, siger, at det vil vare en rum tid, inden man finder ud af, hvad der forårsagede flystyrtet.

LÆS OGSÅ: Russisk luftfartsselskab: Flystyrt skyldes ekstern faktor

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx