Af - 17/04-16 17:12

Putin: Jeg ejer kun en lejlighed på 77 kvadratmeterPutin: Jeg ejer kun en lejlighed på 77 kvadratmeter

Den russiske præsident ejer blot en lille lejlighed, en garage og nogle gamle biler, lyder det fra præsidentens kontor i kølvandet på lækket af Panama-papirerne.

storybild

Vladimir Putin har ifølge Ruleaks - den russiske udgave af Wikileaks - ladet dette private luksuspalads til omkring en milliard dollar opføre til sig selv ved Sorte Havet. (Billede: Ruleaks.net)

Præsident Vladimir Putin har en beskeden skattepligtig årsindtægt på 8,9 millioner rubler svarende til 882.800 kroner. Derudover ejer han en lejlighed på 77 kvadratmeter, en garage, tre biler fra Sovjet-tiden og en anhænger. Det oplyser præsidentens kontor ifølge flere medier i kølvandet på lækket af Panama-papirerne, ser afslørede, at flere personer tæt på Putin optræder i papirerne.

Putins talsmand Dmitrij Peskov, som sammen med sin kone også optræder i Panama-lækket, har ifølge præsidentens kontor en markant højere skattepligtig indtægt end sin egen chef. Han tjente sidste år 36,7 millioner rubler svarende til 3,64 millioner kroner.

Putin: De forsøger at ryste os med Panama-papirerne
Putin: De forsøger at ryste os med Panama-papirerne

Putin har efter lækket fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca pure afvist, at han og hans nære venner er korrupte. Men ifølge The Guardian viser de lækkede dokumenter, at en af Putins allernærmeste venner - Sergej Roldugi, som er cellis- er involveret i skatteunddragelse og milliardstore lån, der ikke kunne have været sikret uden præsident Putins vidende.

Putins talsmand Dmitrij Peskov antyder ifølge nyhedsbureauet NTB, at artiklerne er et forsøg på at undergrave Putin:

Gigantisk læk om skattely ryster de rige og de magtfulde
Gigantisk læk om skattely ryster de rige og de magtfulde

- Vi kender udmærket til dette såkaldte journalistiske miljø. Der findes mange journalister, hvis hovedformål næppe er journalistik; mange er tidligere tjenestefolk fra USA's udenrigsministerium, CIA og andre efterretningstjenester, udtaler Peskov.

Putins kontor har øjensynligt glemt at oplyse, at Putin efter alt at dømme har bygget et privat palads ved Sorte Havet, som ifølge Ruleaks, den russiske version af Wikileaks, har kostet omkring en milliard dollar at opføre. Ruleaks.net offentliggjorde billeder af det hemmelige palads i 2011. Umiddelbart efter blev sitet blokeret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx