Af Ritzau - 10/05-16 21:00; Opdateret: 10/05-16 22:01

Uro lurer efter Bangladesh hænger islamistisk politikerUro lurer efter Bangladesh hænger islamistisk politiker

Motiur Rahman Nizami henrettes for forbrydelser under befrielseskrigen mod Pakistan i 1971.

storybild

Motiur Rahman Nizami, der var leder for Bangladeshs største islamistiske parti, er henrettet i Dhakas centralfængsel. (Billede: Scanpix/Tanvir Ahammed)

Bangladesh har henrettet lederen af landets største islamistiske parti, Motiur Rahman Nizami, for forbrydelser begået under landets befrielseskrig mod Pakistan i 1971.

Det oplyser regeringen i hovedstaden Dhaka.

Henrettelsen kan blive mødt med voldsomme reaktioner fra Nizamis tilhængere.

Nizami var leder af partiet Jamaat-e-Islami. Han blev hængt i Dhakas centralfængsel, efter højesteret havde afvist hans sidste indsigelse mod dødsdommen.

Dødsstraffen blev fastsat af et særligt tribunal mod folkemord, voldtægt og massemord på førende intellektuelle under befrielseskrigen.

Tusinder af politisoldater er udkommanderet i Dhaka og andre større byer for at opretholde ro og orden efter henrettelsen. Men det afholdt ikke hundredvis af Nizamis modstandere fra at juble over henrettelsen i Dhakas gader.

Under befrielseskrigen blev tre millioner mennesker ifølge regeringen dræbt, og tusindvis af kvinder blev udsat for voldtægt. Nizami og hans parti var imod at bryde statsunionen med Pakistan. Dengang gik Bangladesh under navnet Vestpakistan.

Jamaa-e-Islami nægter, at dets leder begik nogle af de mange forbrydelser, og internationale menneskerettighedsorganisationer siger, at retssagen mod Nizami var mangelfuld.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx