Af DAVID RUE HONORÉ - 05/04-17 07:51

Muslimske skolepiger tvunget til at sidde bagerst i bussen i SverigeMuslimske skolepiger tvunget til at sidde bagerst i bussen i Sverige

Skjulte optagelser fra den svenske TV-kanal TV4 viser, hvordan svenske skolebørn nord for Stockholm bliver udsat for kønsadskillelse, når de stiger på skolebussen. Optagelserne vækker vrede og stærke udtalelser fra Sveriges statsminister.

storybild

En svensk muslimsk friskole er kommet i søgelyset efter det er kommet frem, at børnene bliver udsat for kønssegregering. Skjulte optagelser fra en friskole, lavet af TV-stationen TV4, viser pigerne blive gennet ind bagerst i busserne, mens drengene skal sidde forrest.

Det skriver Aftonbladet.

Optagelserne, som blev bragt på svensk TV tirsdag aften, viser billeder fra den svenske friskole Al Azhar i Vällingby vest for Stockholm. Foruden kønsopdelingen i skolebusserne vidner nogle af pigerne i programmet om en generelt undertrykkende kultur på skolen og i byen.

Sletter alt på Instagram: Er Lindsay Lohan konverteret til islam?
Sletter alt på Instagram: Er Lindsay Lohan konverteret til islam?

En kvindelig journalist fra TV4’s program »Kalle Fakta« – »Kolde Fakta« på dansk – besøger ad flere omgange en café med skjult kamera. Her bliver hun bedt om at holde sig til en af siderne, hvor der ikke er mandlige gæster.

Sveriges statsminister Stefan Löfven beskriver optagelsernes afsløringer som »afskyeligt«, og varsler hårdere indsatser mod svenske religiøse skoler.

24-årig får bøde for racisme på Facebook-profil
24-årig får bøde for racisme på Facebook-profil

- Jeg synes, det er afskyeligt. Det hører ikke hjemme i Sverige. Her stiger vi på bussen sammen, uanset om vi er pige eller dreng, kvinde eller mand,« siger han til Aftonbladet.

Skolens ledelse har ikke villet svare på kritikken endnu, men Löfven bedyrer, at der stadig er meget arbejde, der skal gøres i Sverige for at komme segregering til livs.

Yaya Toure dømt for spritkørsel: Jeg drak ikke med vilje
Yaya Toure dømt for spritkørsel: Jeg drak ikke med vilje

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx