15/05-18 14:16; Opdateret: 15/05-18 15:03

Tyskere og briter foreslår undersøgelse af drab i GazaTyskere og briter foreslår undersøgelse af drab i Gaza

Uroligheder i Gaza sætter freden på spil, siger britisk minister, efter at 58 palæstinensere er døde.

storybild

Laila, en otte måneder gammel baby i Gaza, døde af tåregas mandag og føres gennem gaderne i Gaza City for at blive begravet sammen med 57 andre ofre. Reuters/Mohammed Salem

Jerusalem. Tyskland og Storbritannien opfordrer til en uafhængig undersøgelse af, hvad der er sket på grænsen mellem Israel og Gaza. Her blev 58 mennesker dræbt mandag ifølge de palæstinensiske myndigheder.

- Det er vores synspunkt, at en uafhængig kommission kan kaste lys over de voldelige begivenheder og blodige overtrædelser i grænseområdet, siger den tyske regerings talsmand, Steffen Seibert.

Det skriver AFP.

Den britiske regering kalder de blodige optrin for ødelæggende for fredsprocessen. De udspandt sig mandag, mens USA åbnede sin nye ambassade i Jerusalem.

- Storbritannien støtter en uafhængig undersøgelse af, hvad der er sket, siger den britiske viceminister Alistair Burt ifølge Reuters.

En talsmand for premierminister Theresa May siger, at Israel har ret til at forsvare sine grænser, men at palæstinenserne også har ret til at demonstrere, hvis det foregår fredeligt.

- Vi er ekstremt bekymret over omfanget af volden. Tabet af menneskeliv og det store antal sårede palæstinensere er tragisk.

- Vold af det omfang er ødelæggende for bestræbelserne for fred, siger talsmanden.

Alistair Burt opfordrer Israel til at give borgerne i Gaza mere frihed til at bevæge sig.

Her bor op mod to millioner mennesker på et område, der ikke er større end Langeland.

Burt beder USA om at "vise større indsigt i de underliggende spørgsmål" i forholdet mellem israelere og palæstinensere.

FN's særlige rapportør om menneskerettigheder i de besatte områder, Michael Lynk, siger, at Israel kan have begået en krigsforbrydelse med sine handlinger.

- Denne groft overdrevne brug af magt fra Israels side må slutte, og de i militæret og det politiske liv, som har beordret eller tilladt denne magt at blive brugt endnu engang ved hegnet til Gaza, må for alvor stilles til regnskab, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx