Af - 21/09-13 15:39; Opdateret: 21/09-13 16:34

Hyrede hjemløse til at stå i iPhone-kø: Betalte ikkeHyrede hjemløse til at stå i iPhone-kø: Betalte ikke

En mand hyrede adskillige hjemløse til at stå i kø for ham, da den nye iPhone kom ud. Mange af dem fik dog aldrig deres penge.

storybild

Som altid var der lange køer, da Apple frigav deres nye iPhone i går. (Billede: Polfoto/David Whinham)

Som sædvanligt, når der udkommer en ny iPhone, var der fredag lange køer foran butikker i USA verden over, da Apples seneste modeller, 5s og 5c, blev frigivet.

For at komme først havde en forretningsmand fra Los Angeles derfor lovet 40 dollars til adskillige hjemløse, hvis de ville vente i kø for ham natten over. Forvirring og tumult resulterede dog i, at manden ikke betalte dem det, han havde lovet, skriver LA Times.

LÆS OGSÅ: Apple-fans raser: Discount-iPhone til luksuspris

Ville købe mange
Forretningsmanden havde i sinde at købe adskillige telefoner, som han ville sælge med profit i udlandet, og da hver kunde maks måtte købe to eksemplarer, havde han hyret flere hjemløse, som han kørte fra bydelen Skid Row til forretningen i midtbyen.

Men da dørene så åbnede fredag morgen, gik aftalen tilsyneladende i vasken. Forretningsmanden, der ikke ville identificere sig selv, havde sørget for at give de hjemløse to kuponer hver, men han havde ikke givet dem penge, så de rent faktisk kunne købe telefonerne.

- Det er ikke ulovligt. Jeg køber dem til fuld udsalgspris, sagde forretningsmanden i et kort TV-interview.

LÆS OGSÅ: Gav 7500 kroner for to iPhones - fik to æbler

Tumult og løftebrud
Apple-butikken straks overrendt af hjemløse med kuponer, der ikke kunne bruges til noget, og der opstod tumult og forvirring på gulvet. Forretningsmanden nåede kun at købe en ‘håndfuld iPhones’ inden de ansatte bad ham forlade butikken, skriver LA Times.

Manden nægtede så at betale de hjemløse, hvis kuponer ikke var blevet indløst til en iPhone.

- Han snød os, sagde Calvin Windell Pleasant, der har boet i Skid Row i flere år.

LÆS OGSÅ: Hundredevis stod i kø for et computerspil

- Det er ikke retfærdigt. Jeg stod herude hele natten, sagde en anden, der heller ikke fik de 40 dollars, han var blevet lovet.

Politiet måtte komme til og eskortere manden ud til en patruljevogn - for hans egen beskyttelse. Efterfølgende var de mange hjemløse strandet langt fra deres hjem i Skid Row, hvor mellem 3.000 og 6.000 hjemløse holder til.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx