Af Niels Pedersen - 19/10-17 12:11

Denise troede, der var dug på græsset: Da hun gik ud i haven, fik hun et chokDenise troede, der var dug på græsset: Da hun gik ud i haven, fik hun et chok

Sikke et mareridt for den australske familie.

Edderkoppespind i have

En morgen i september opdagede Denise Torkington noget underligt i sin have. Den australske kvinde bemærkede noget hvidt på græsset under sine børns trampolin, men regnede med, at det blot var lidt dug. Denise Torkington fik derfor noget af et chok, da det gik op for hende, hvad det i virkeligheden var, hun havde set.

Om eftermiddagen bemærkede også Denises mand, Sean Torkington, det skinnende lag på græsset. Det udelukkede muligheden for, at det blot var dug. I stedet viste det sig at være et kæmpestort spindelvæv - fyldt med små edderkopper.

»Det er den slags, der giver én mareridt,« fortæller Denise Torkington - som er hunderæd for edderkopper - til Fraser Coast Chronicle.

Hun bad sin mand sparke spindelvævet væk i det håb, at det ville få problemet til at forsvinde.

Men sådan skulle det ikke gå. Tværtimod voksede spindelvævet sig blot større dag efter dag. Et par dage senere var spindelvævene to meter i diameter, som du kan se i videoen herover. Og det vrimlede med små, nyudklækkede edderkopper.

Denise Torkington frygtede, at de små insekter også ville komme ind i familiens hjem i den australske delstat Queensland.

»Jeg har to små børn og en hund, som løber rundt i haven hele tiden, og jeg vil ikke have, at insekterne bliver slæbt med ind i huset. Jeg er også bekymret over, at de voksne edderkopper måske lusker rundt i nærheden,« siger hun til Dagbladet.

Efter at historien om det kæmpestore spindelvæv ramte medierne, tilbød australske skadedyrsbekæmpere at få det fjernet en gang for alle. Det valgte familien Torkington at tage imod.

»Jeg håber ikke, de kommer tilbage. Det ville være et mareridt,« siger Denise Torkington.

Det var sandsynligvis arten Cyrtophora, som slog sig ned i den australske families have. De lever af små insekter og er ikke farlige for mennesker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
'OK18 handler om noget HELT andet end...
bt.dk
LIGE NU: Politiet har afspærret park...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx