Af Ritzau - 04/09-16 18:39; Opdateret: 04/09-16 19:37

Observatør: IS mister sidste holdepunkt ved tyrkisk grænseObservatør: IS mister sidste holdepunkt ved tyrkisk grænse

Tyrkiet og syriske oprørere har presset Islamisk Stat væk fra de sidste områder, gruppen sad på langs grænsen.

storybild

Tyrkere betragter kampene mellem den tyrkiske hær og militante fra Islamisk Stat i det sydligste Tyrkiet søndag. (Billede: Scanpix/Bulent Kilic)

Islamisk Stat (IS) har mistet det sidste territorium, som bevægelsen kontrollerede langs den syrisk-tyrkiske grænse.

Det oplyser oprørsstyrker, som deltager i offensiven mod Islamisk Stat, samt Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Dermed er den militante gruppes forsyningslinjer også blevet afskåret. Det siger Observatoriet, der har hjemme i Storbritannien, men følger situation i Syrien via et netværk af kilder.

- IS har mistet kontakten til den omkringliggende verden efter at have mistet sine sidste landsbyer langs grænsen, oplyser organisationen.

Tyrkiske styrker har sammen med allierede syriske oprørere formået at presse IS tilbage på strækningen mellem Sajur-floden og byen al-Rai, tilføjer Observatoriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Rydningen af IS fra grænseområdet finder sted lidt over en uge efter, at Tyrkiet rykkede ind i Syrien med kampvogne.

Også tyrkiske kampfly har støttet de syriske oprørere fra luften.

Oprørerne kæmper sammen under Den Frie Syriske Hærs faner. De har nu sikret sig kontrol med en omkring 90 kilometer lang strækning, som Tyrkiet længe har ønsket at kontrollere.

Dels vil den tyrkiske regering holde Islamisk Stat væk fra sine grænser, dels har den et ønske om at stoppe de militante kurdiske grupper i at brede sig yderligere.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx