Af Ritzau - 07/10-16 01:30; Opdateret: 07/10-16 03:01

22 soldater er dræbt i angreb på flygtningelejr i Niger22 soldater er dræbt i angreb på flygtningelejr i Niger

Lejr i Niger med flygtninge fra Mali er blevet angrebet. 22 soldater er dræbt. Dødstallet ventes at stige.

storybild

En kvinde fra Mali serverer mad i en flygtningelejr tæt på grænsen mellem Mali og Niger. Torsdag er mindst 22 soldater, som beskyttede en flygtningelejr i Niger, blevet dræbt af en gruppe bevæbnede mænd. (Billede: Reuters/Staff)

Mindst 22 soldater, der var med til at bevogte en flygtningelejr i Niger, er torsdag blevet dræbt i et angreb på lejren.

Det oplyser premierministeren i den vestafrikanske nation, Brigi Rafini.

Lejren, der blev angrebet, er oprettet for at hjælpe flygtninge fra Mali.

Det vides ikke, hvem der stod bag angrebet. Lejren ligger godt 500 kilometer nordøst for Nigers hovedstad, Niamey.

- Vi er blevet fortalt, at der er 22 dræbte, men det er ikke det totale dødstal. Det kan stige, siger premierminister Brigi Rafini på nationalt tv.

Han kommer ikke med oplysninger om mulige mistænkte, eller om civile er blevet dræbt eller såret i angrebet.

Militante islamistiske grupper, deriblandt nogle med tilknytning til al-Qaeda, overtog i 2012 kontrollen med et ørkenområde i den nordlige del af Mali. De militantes indtog fik mange af regionens indbyggere til at flygte til Niger.

En intervention anført af franske militærfolk drev oprørerne på flugt et år senere, men volden er ifølge Reuters taget til i regionen.

Nigers beskedne hær har i længere tid forsøgt at bekæmpe den ekstremistiske islamistiske bevægelse Boko Haram, der fra baser i Nigeria med jævne mellemrum krydser grænsen til Niger og udfører væbnede angreb i landet.

Der er også frygt for, at jihadister fra Islamisk Stat bliver fortrængt til Niger som følge af en militæroffensiv mod gruppens krigere i Libyen.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx