Af Julie Laurs Bundgaard - 09/01-18 09:33; Opdateret: 09/01-18 10:32

Komiker blev groft svinet til af tilfældig mand - hun valgte at ændre hans liv for altidKomiker blev groft svinet til af tilfældig mand - hun valgte at ændre hans liv for altid

Den reaktion havde ingen set komme

storybild

Den amerikanske komiker Sarah Silvarman håndterede det på atypisk vis, da en mand chikanerede hende på Twitter. Foto: / AFP PHOTO / VALERIE MACON (Billede: VALERIE MACON)

Hvis alle reagerede lige så pænt på at blive chikaneret på sociale medier som den amerikanske komiker Sarah Silverman, kunne man argumentere for, at tonen på Twitter, Instagram og Facebook ville kunne forbedres markant.

'Cunt' (på dansk 'kusse', red.).

Sådan skrev en mandlig Twitter-bruger i sidste uge til komikeren Sarah Silverman

Selvom det er påfaldende at tro, at samtalen mellem de to stopper her eller i hvert fald tager en ubehagelig drejning, er virkeligheden en helt anden.

For ligesom vi har set herhjemme med SFs Özlem Cekic, der inviterer sine kritikere til 'dialog-kaffe' for at tale ud og lære at forstå hinanden, benyttede Sarah Silverman nemlig situationen til at teste, om kærlighed fra uventet kant kunne afdæmpe Twitter-brugerens vrede.

'Jeg tror på dig. Jeg læste din tidslinje, og jeg kan se, hvad du har gang i, og at din vrede skyldes smerte. Men ved du hvad. Jeg kender den følelse. Ps. jeg har også rygproblemer. Se, hvad der sker, når man vælger kærlighed. Jeg kan se det i dig,' skriver komikeren i et svar til Twitter-brugeren, hvis navn er Jeremy Jamrozy.

Meget tyder på, at den amerikanske komikers gestus virkede. Twitterbrugeren åbnede nemlig herefter op og forklarede, at han har udviklet en 'hård skal' efter han blev misbrugt som barn og sidenhen udsat for utallige skuffelser og langvarige rygskader, som han ikke kan få behandling for, fordi han ikke har penge til det.

Jeremy Jamrozy identificerer sig som 'junkie' på sin Twitter-profil, så derfor spurgte Sarah Silverman, om han tager heroin.

Hertil forklarede han, at han bare ryger hash og tager lægeordineret medicin.

Den amerikanske komiker svarer, at det er hun glad for at høre. Derudover skriver hun, at hun forstår hans vrede, og at han fortjener at få støtte. Derfor opfordrer hun ham til at søge hjælp i en støttegruppe - 'Du kommer måske til at møde dine bedste venner der', tilføjer hun.

'Jeg skal nok gøre det (søge hjælp i støttegruppe, red.) Men jeg stoler ikke på nogen. Jeg har brændt nallerne så mange gange. Jeg giver alt, og hver gang bliver jeg brændt. Jeg er super asocial. Jeg har ikke nogen venner. Undskyld, at jeg behandlede dig så dårligt'

Hertil svarer komikeren: 'Dude, jeg er ligeglad. Jeg har det fint. Jeg ser noget i dig. Min mavefornemmelse fortæller mig, at du kunne få et fantastisk liv. Min psykolog siger, at vi ikke får, hvad vi vil, men hvad vi fortjener. Du fortjener så meget mere, end du aner.'

I stedet for at slutte samtalen der og lade de opmuntrende ord være hjælp nok, valgte Sarah Silverman at benytte sig af sine 12 millioner Twitter-følgere og finansielle magt for at forsøge at finde specialister i San Antonio, Texas, hvor Jeremy Jamrozy bor, som kunne behandle hans rygproblemer.

I løbet af få minutter, havde hun fået svar fra adskillige klinikker, der var villige til at hjælpe Jeremy Jamrozy. Ifølge lokalmediet My San Antonio fik han blot en uge senere foretaget en MRI-scanning, der viste at han havde en diskusprolaps.

Sarah Silvermann tilbød at betale for hele behandlingen - en gestus der betød, at Jeremy Jamrozy besluttede sig for at donere de penge, som han allerede havde indsamlet ved hjælp af en GoFundMe-side til andre borgere i sin hjemby San Antonio, der havde brug for hjælp.

»Jeg var engang en givende og god person, men flere ting var med til at ødelægge det, og jeg blev bitter og hadsk. Så viste Sarah mig vejen. Misforstå mig ikke, jeg har stadig lang vej endnu, men det er en start,« siger Jeremy Jamrozy til My San Antonio.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Vild pris: Rigmand har købt et af...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Joe & The Juice brager frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx