Af - 09/06-16 19:43

Samlede blaffer op i Berlin: Nu er 21-årig dømt for menneskesmugling i DanmarkSamlede blaffer op i Berlin: Nu er 21-årig dømt for menneskesmugling i Danmark

En 21-årige svensker er i Danmark blevet idømt 30 dages fængsel og indrejseforbud i seks år for menneskesmugling, efter han havde tre mand med i bilen fra Berlin, hvoraf den ene ikke havde pas.

storybild

Det var godt nok ikke på den traditionelle blaffermåde, den 21-årige svensker fandt sine passagerer, men via en samkørselstjeneste på nettet. (Billede: pixabay.com)

Den 21-årige svensker Jesper Johansson Jungermark er i Danmark blevet idømt 30 dages fængsel og indrejseforbud i seks år for menneskesmugling.

Dommen falder efter en hændelse i oktober sidste år, hvor Jesper via en samkørselstjeneste fandt tre personer, som han kunne dele benzinudgifterne med hjem fra Berlin, hvor han havde været på tour med sit band.

Han fandt tre personer, som han bad fremvise gyldigt ID inden afrejse:

- Jeg ville gerne være på den sikre side, for jeg vidste godt, hvad der kunne ske, hvis man havde personer i bilen, siger han til svensk metro.

Menneskesmugler hjalp 74 personer ind i Danmark
Menneskesmugler hjalp 74 personer ind i Danmark


Da de kom til Rødbyhavn og skulle fremvise pas, havde den ene passager pludselig intet at fremvise. Jesper blev taget med af politiet og sigtet for menneskesmugling, hvilket han modtog en dom for dem 2. juni.

- Det er så mærkeligt, at jeg bliver behandlet på den her måde. Jeg forstår ikke, at man kan være skyldig, når man ikke har været klar over, at man begik en forbrydelse. Dommen er så livsberøvende, siger han.

Lisbeth Zornig dømt for at hjælpe flygtninge til Sverige
Lisbeth Zornig dømt for at hjælpe flygtninge til Sverige

Jazzmusiker samler penge ind til Zornigs bøde
Jazzmusiker samler penge ind til Zornigs bøde

Under retssagen vidnede passageren uden gyldigt ID, og her stod han fast på, at Jesper Johansson Jungermark var blevet informeret om, at han ikke havde de nødvendige rejsepapirer. Retten vurderede herefter, at fordi Jesper ikke mere grundigt havde sikret sig, at passageren havde de rigtige indrejsedokumenter, så var chaufføren skyldig i bevidst at føre manden ind over den danske grænse.

Anklager, Kristine Laustsen, siger til den svenske avis, at straffen på 30 dages hæfte og indrejseforbud i seks år.

- Det er den almindelige straf for menneskesmugling, siger hun og påpeger, at Jesper Johansson Jungermark er i sin fulde ret til at appelere dommen, hvilket han også har gjort.

Bidragsydere donerer over 130.000 til Zornigs bøde
Bidragsydere donerer over 130.000 til Zornigs bøde

Amerikansk avis revser Zornigs dom for menneskesmugling
Amerikansk avis revser Zornigs dom for menneskesmugling

Den 21-årige svensker er fortsat på fri fod, indtil hans sag atter skal for retten, hvilket først kan blive adskillige måneder fra i dag.

Udover fængselsstraffen og indrejseforbudet skal Jesper betale sagsomkostningerne, som ventes at lande på mellem 65-80.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx