Af - 02/07-16 18:06

Verdens ‘mest triste orangutang’ har endelig fået et godt livVerdens ‘mest triste orangutang’ har endelig fået et godt liv

En orangutang fra Borneo blev holdt til fange under usle forhold i årevis, indtil en gruppe dyrevenner reddede ham og gav ham et bedre liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Orangutangen Bujing blev i medierne kaldt ‘verdens mest triste orangutang’, da dyrevelfærdsorganisationerne International Animal Rescue (IAR) og The Orangutang Project (TOP) fandt ham lænket fast til et hus på Borneo i 2014.

Han var meget tynd og havde næsten intet hår på kroppen på grund af underernæring, og han havde store sår på ryggen.

TV: Se abe gå amok over uretfærdig behandling
TV: Se abe gå amok over uretfærdig behandling

Bujing blev taget til fange i naturen som spæd, efter hans mor døde. Siden blev han solgt som kæledyr for knap 400 kroner, men han blev holdt til fange under usle kår, frem til hans redningsfolk fandt ham.

- Man kan kun forestille sig den sorg og fortvivlelse, Bujing følte hver dag. Men man kunne se i hans øjne, at der stadig var et snert af håb om et bedre liv forude, fortæller Kylie Bullo, projektleder hos The Orangutang Project, til Daily Mail Australia.

Nyfødt orangutang reddet af danske dyrehelte
Nyfødt orangutang reddet af danske dyrehelte

Og det var netop målet med redningsaktionen - at give Bujing et godt liv. Han er i dag ni år gammel, og siden 2014 har han boet i et redningscenter på Borneo. Hans hår er begyndt at gro tilbage, og han har taget en del på efter at være kommet på en sund kostplan.

- Han er et par år ældre end sine legekammerater, men han er væsentligt mindre. Det skyldes den kroniske underernæring, han led under, mens han blev holdt fanget, forklarer Kylie Bullo.

Sødt: Ammende mor i følelsesladet møde med to orangutanger
Sødt: Ammende mor i følelsesladet møde med to orangutanger

- Men heldigvis har han forladt det liv. Han har nu fået en ny chance for at leve det liv, en orangutang bør leve, supplerer hun.

Ifølge organisationen Say No To Palm Oil udgør planteolieindustrien den største trussel mod vilde orangutanger, fordi der bliver fældet tonsvis af træer - abernes naturlige habitat. Mere end 50.000 orangutanger har måttet lade livet grundet skovrydning som konsekvens af efterspørgslen på palmeolie.

Herunder kan du se en video, hvor Bujing får sig en bid mad og leger med en anden orangutang.

TV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efter
TV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx