Af Fie West Madsen - 27/11-17 14:53

Norsk kronprinsesse viste sig offentligt efter sygdom: Men noget var anderledes Norsk kronprinsesse viste sig offentligt efter sygdom: Men noget var anderledes

Hun er sygemeldt med krystalsyge.

storybild

Arkivfoto. Norges kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin mand, kronprins Haakon. (Billede: LUONG THAI LINH)

Den norske kronprinsesse Mette-Marit har døjet med krystalsyge, men søndag var hun atter på benene og deltog ved sit første officielle arrangement siden sygemeldingen.

Det skriver TV 2 Norge.

Efter at have modtaget behandling deltog Mette-Marit søndag i markeringen af 75 årsdagen for udvisning af jøder i Norge, som blev holdt på Oslo universitet i byens centrum.

Det var torsdag, at det norske kongehus over for Dagbladet bekræftede, at Mette-Marit var sygemeldt med krystalsyge. Sygdommen kan ramme alle og opstår ifølge sundhed.dk på grund af forandringer af balanceorganet i det indre øre. Der opstår små, krystallignende sten inde i øret, som flytter sig, når vi bevæger hovedet, hvilket fører til svimmelhed og ildebefindende. Sygdommen går som regel over af sig selv efter et par uger, men har tendens til at vende tilbage.

Ifølge TV 2 Norges kongehusekspert Kjell Arne Totland var det da også tydeligt at se, hvordan Mette-Marit stadig passede på sig selv under søndagens arrangement.

»Kronprinsessen tager tydeligvis sine forholdsregler efter anfaldene af svimmelhed, som hun har været plaget af den sidste uge. På vej ud af Aulaen efter arrangementet valgte hun nemlig at gå uden for den røde løber og i stedet hold godt i gelænderet ned ad den stejle trappe,« siger kongehuseksperten til TV 2 Norge.

Krystalsygen har blandt andet betydet, at Mette-Marit torsdag måtte aflyse et planlagt besøg i Tromsø, men allerede mandag morgen klokken ni har hun endnu et officielt besøg, når hun vil være til stede ved åbningen af en konference om kvinders ledelse og globale bæredygtighedsmål.

Har du fået hørt BTMX's nye podcast 'Vi elsker clickbait'? Download den i iTunes eller hør ugens nye afsnit her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Messi udraderer Ronaldo: Krydser vild...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx