Af Niels Pedersen - 12/12-17 09:58

Han blev stoppet i rutinekontrol: Pludselig opdagede betjentene noget, der fik dem til at splitte bilen adHan blev stoppet i rutinekontrol: Pludselig opdagede betjentene noget, der fik dem til at splitte bilen ad

Betjentene kunne ikke umiddelbart se, at der skulle være flere personer i bilen end chaufføren. Det var der.

storybild

(Billede: Spanish Civil Guard / HANDOUT)

Da en BMW X5 i fredags rullede hen til grænsekontrollen ved Melilla, som er en spansk enklave i Nordafrika, gik politiet rutinemæssigt i gang med at tjekke bilen. Alt virkede normalt, indtil betjentene pludselig opdagede noget usædvanligt, der fik dem til at splitte bilen ad, skriver El Mundo.

Chaufføren, en 65-årig marokkaner, blev først bedt om at åbne bagagerummet, men her fandt grænsebetjentene fra den spanske civilgarde Guardia Civil intet usædvanligt. Bagefter førte de en sensor, der kan spore hjertelyd, henover bilen. Den gav udslag.

Betjentene kunne ikke umiddelbart se, at der skulle være flere personer i bilen end chaufføren, så de gav sig til at skille bilen ad, del for del. Og deres anstrengelser bar frugt.

Under bilens instrumentbræt lå en 12-årig dreng skjult. Pladsen var så trang, at han havde vejrtrækningsproblemer og problemer med følelsesløshed i kroppen. Det noget chokerende fund fik straks betjentene til at anholde den 65-årige chauffør, som vil blive sigtet for menneskesmugling.

Den 12-årige dreng havde ingen identitetspapirer på sig, men menes at stamme fra det afrikanske land Guinea.

'Guardia Civil i Melilla anholdt en menneskesmugler, som skjulte en dreng på 12 år under bilens instrumentbræt,' skriver det lokale politi fra Melilla på Twitter.

De to spanske enklaver på den nordafrikanske kyst, Ceuta og Melilla, har igennem længere tid været et yndet mål for migranter og menneskesmuglere, blandt andet fordi det er de eneste steder, hvor der er landegrænser mellem Europa og Afrika. De spanske myndigheder har opstillet store hegn langs grænsen til Marokko, men i adskillige tilfælde har migranter i hundredvis forsøgt at forcere dem.

Herunder er der flere billeder af det skjulested under bilens instrumentbræt, hvor betjentene fandt den 12-årige dreng.

(Billede: Spanish Civil Guard / HANDOUT)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyd det så længe det varer: Nu er det...
bt.dk
Superliga-klub vil have flere på...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Chefforhandler: 'Vi ved alle sammen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx