Af - 31/03-15 22:16; Opdateret: 01/04-15 01:47

Tjek Google's geniale aprilsnar herTjek Google's geniale aprilsnar her

Årets første aprilsnar er ude, og det er Google, der står bag.

storybild

Nu kan du komme til at spille Pac-Man i dit eget lokalområde.

Google er klar med det, der ligner årets første aprilsnar, og den er intet mindre end genial. Deres i forvejen imponerende kortsystem, Google Maps, kan blive lavet om til det legandariske spil Pac-Man.

Du styrer din lille gule mund rundt i gaderne, og det er muligt at vælge lige præcis det område, du har lyst til. Google har gjort hele verden til et Pac-Man-spil.

Gå ind på Google Maps, find dit favoritsted og tryk på ikonet nede i venstre hjørne. Og så kan du spille Pac-Man overalt. Næsten. Enkelte steder er det ikke muligt, men så sender Google dig videre til et nyt sted.

TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'
TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'

Selvom det ikke er den første april i Danmark, så har klokken rundet midnat flere andre steder i verden, og der er derfor allerede nu mulighed for at give sig i kast med spillet, som Google har døbt Pac-Maps.

Det kan du gøre her.

Spillet er også tilgængeligt på deres app, men her kan man ikke selv bestemme, hvor man spiller henne. Pac-Man har gemt sig. Til gengæld Google selv været ude at give et par ledetråde, som kan hjælpe, hvis man vil spille det på telefonen.

Efter det i første omgang ikke virkede for os her på redaktionen, har vi fået gang i mobiludgaven. Eksempelvis kan man søge efter 'Times Square' i New York City, som er Google's første hint, og så skulle der gerne dukke et ikon frem på skærmen.

TV: Hun lovede at smide tøjet, hvis  hendes hold vandt: Det gjorde de...
TV: Hun lovede at smide tøjet, hvis hendes hold vandt: Det gjorde de...

Vi er vilde med spillet, som også virker fint på computer. De andre, der laver sjov den første april, får svært ved at komme efter Google's lille genistreg. Vi har blandt andet været en tur i Tivoli, der starter sommersæsonen netop den første april.

Efter et tryk på 'Pac-Man-knappen' kan vi nu spille det klassiske 80'er-spil på Tivoli's snørklede stier.

TV: Tror at far slår sit barn - det vil heltemodig kat ikke finde sig i
TV: Tror at far slår sit barn - det vil heltemodig kat ikke finde sig i

Det var allerede tirsdag klokken 16.52 dansk tid, dagen før første april, at Google annoncerede deres nye leg på Twitter. På det tidspunkt var det blevet tid til de traditionelle drillerier i eksempelvis Australien og New Zealand.


Hvert år gør Google noget særligt ved en eller flere af deres hjemmesider i anledningen af første april. i 2014 var det muligt at fange Pokemon'er ved at lede efter dem i Maps.

I 2013 gjorde de det med Google Nose muligt at søge efter lugte og derefter få den fulde oplevelse ved at dufte til skærmen. De plejer desuden at komme med flere drillerier på deres mange platforme, så Pac-Man bliver nok ikke den eneste i år.

- Det her er bare begyndelsen. Hold øje med mere Google Maps-sjov såsom advarsler om zombie-hændelser og intergalaktisk Street View, skriver Michelle Luo, der er product manager hos Google, i deres blog om Maps.

TV: Kvinde bruger hospitalsgang som toilet
TV: Kvinde bruger hospitalsgang som toilet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx