Af - 20/07-15 13:09

16-årig skrev brev til Nike: Fik det mest fantastiske svar16-årig skrev brev til Nike: Fik det mest fantastiske svar

Hans brev vakte stor opmærksomhed - nu er hans drøm gået i opfyldelse.

Historien om den 16-årige begynder 1 minut og 40 sekunder inde i videoen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hvad kan man bare ikke overskue, når man er en 16-årig dreng?

At ens forældre skal binde ens snørebånd.

Det var nemlig hverdag for amerikanske Matthew Walzer, der lider af cerebral parese, også kaldet spastisk lammelse. Hans muskler er meget stive og dermed har han ikke fleksibilitet i sine hænder. Noget så simpelt som at binde et par sko er umuligt for ham.

Trods sit handicap, som opstod på grund af iltmangel under fødslen, formåede Matthew at lære at gå, hjulpet på vej af krykker. Noget som lægerne mente, han ikke ville være i stand til. Han fik også forrygende karakterer i skolen og ros for sine skriveevner. I august 2012 havde han derfor blikket rettet mod en fremtid på universitetet. Men der var bare én forhindring, han ikke kunne overkomme - de pokkers snørebånd.

Det fik Matthew til at skrive det nu berømte 'Nike Letter'. Et brev til sportsmærket Nike, hvor han forklarer sin situation og efterlyser et sneakerdesign, der gør det muligt at komme i en god, støttende sneaker uden at skulle bakse med snørebånd. Andre typer af sko giver ham nemlig ikke den nødvendige støtte, så han er i stand til at gå.

Jeg er i stand til selv at tage tøj på, men mine forældre skal stadig binde mine snørebånd. Som teenager, der arbejder for at være komplet selvstændig, er det ekstremt frustrerende og til sider pinligt for mig.

Sådan lyder det i brevet. Læs det i sin fulde længde her.

Og hos Nike tog man imod opfordringen med åbne arme. Man havde nemlig haft tankerne - nu gav Matthew dem for alvor grund til at gøre noget ved det. Tre dage efter Matthew sendte brevet afsted, svarede de tilbage.

Siden september 2012 har Nike arbejdet sammen med Matthew om at udvikle en sko, der er tilpasset hans behov.

En dag var prototypen klar. Matthew kunne selv tage sko på for første gang i sit liv.

- Jeg glemmer aldrig den aften, da jeg tog dem ud af kassen og tog dem på. Jeg følte bare en bølge af selvstændighed, som jeg aldrig havde kunnet opleve før, siger Matthew i Nikes video om samarbejdet.

Resultatet er den nye sko med navnet Flyease, som er meget nemmere at tage på, hvis man har problemer med sine hænder, forklarer designeren bag.

Skoen er nu sat i produktion. Matthew er i dag 19 år og i gang med andet år på et universitet i Florida.

Følg Matthew på Twitter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx