Af Ritzau - 22/03-17 14:15; Opdateret: 22/03-17 14:37

Ukraine nægter russisk Eurovision-deltager indrejseUkraine nægter russisk Eurovision-deltager indrejse

Ukraine nægter den russiske deltager til Eurovision indrejse i landet efter Krim-besøg. Det skriver Reuters.

storybild

Ukrainske Jamala vandt sidste års Eurovision. Dermed afholder Ukraine årets udgave af showet. Det bliver dog sandsynligvis uden Rusland, da Ukraine har nægtet den russiske deltager indrejse. (arkivfoto) (Billede: Reuters/TT News Agency)

Ukraine har nægtet Ruslands deltager til Eurovision adgang til landet. Det skriver Reuters.

Ukraine afholder i år Eurovision efter at have vundet sidste års konkurrence.

- Ukraines sikkerhedstjeneste har nægtet den russiske borger Julia Samoylova indrejse i tre år, skriver pressechef for den ukrainske sikkerhedstjeneste Olena Gitlianska ifølge nyhedsbureauet på Facebook.

Ifølge Reuters nægter Ukraine den russiske deltager indrejse i landet, fordi hun har besøgt halvøen Krim, der er annekteret af Rusland. Det er i strid med ukrainsk lovgivning.

Ruslands deltager i europæiske melodigrandprix, Eurovision, i 2017, er den handicappede Julia Samoylova, der sidder i kørestol. Hendes sang er "Flame is burning", der handler om vedholdenhed.

Ukraine vandt retten til at afholde Eurovision sidste år med sangeren Jamala.

Hun er etnisk Krim-tatar og sangen, der hed "1944", handlede om undertrykkelsen og deporteringen af Krim-tatarer under daværende leder af Sovjetunionen Josef Stalin.

Rusland og Ukraine er i en slet skjult væbnet konflikt, hvor Rusland har støttet oprørsgrupper i det østlige Ukraine. Konflikten har kostet tusinder af menneskeliv.

Derudover annekterede Rusland Krim-halvøen i 2014 og anser nu halvøen som en del af Rusland. Ukraine anser halvøen som en del af Ukraine.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx